Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Συζητώντας» για τρένο… μέσω Κίνας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2019, 12:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο παρουσίασε το επικαιροποιημένο Πλαίσιο Συνεργασίας 2020-2022 που υπέγραψε στο Πεκίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στο σχέδιο, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δέκα περίπου μέρες που αναφέρεται η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, έστω και σαν σχέδιο.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο εξετάζει την επέκταση της συνεργασίας με την Cosco που έχει εξαγοράσει το λιμάνι του Πειραιά, για έργα αναβάθμισης σιδηροδρομικών συνδέσεων και δημιουργικά νέων σιδηροδρομικών υποδομών Αλεξανδρούπολης - Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς, Θεσσαλονίκης - Βουδαπέστης και Αθήνας - Πάτρας ώστε να αναπτυχθεί δίκτυο σιδηροδρομικής σύνδεσης κομβικών λιμανιών (Πειραιάς, Ελευσίνα, Πάτρα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη , Θεσσαλονίκη).

Επίσης, για επενδύσεις στην κατασκευή υποδομών κέντρων εφοδιαστικής αλυσίδας με διεθνή ή τοπικό χαρακτήρα (Εγνατία οδός, Πάτρα, Θριάσιο, Βόλος Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back