Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερα ακόμη κρούσματα σε Άρτα και Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου Τέσσερα ακόμη κρούσματα σε Άρτα και Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 22:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεύτερη επίσημη ανακοίνωση σήμερα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία γνωστοποιούνται άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε Άρτα και Πρέβεζα.

Τα αποτελέσματα από τα δείγματα παραδόθηκαν το απόγευμα από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τρία από τα δείγματα που στάλθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Και τα τρία περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία τους. Έχει ξεκινήσει επίσης η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Το τέταρτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε σε δείγμα που στάλθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Πρόκειται για περιστατικό που παραπέμφθηκε χθες το βράδυ από ιδιώτη γιατρό της Πρέβεζας, αφού κατά την εξέταση είχε ύποπτα συμπτώματα.

Το περιστατικό νοσηλεύτηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε θάλαμο απομόνωσης ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κοροναϊού και, αφού διαπιστώθηκε θετικό, αναμένεται να γίνει διακομιδή στην ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Έχει επίσης ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του περιστατικού ώστε να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για τον απαραίτητο περιορισμό κατ’ οίκον.

«Ο άμεσος εντοπισμός των νέων κρουσμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος με τη συνδρομή της Περιφέρειας έχει αποκτήσει τον δικό της διαγνωστικό μηχανισμό. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, τόσο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων με τις κατάλληλες  θεραπευτικές μεθόδους όσο και για τον περιορισμό της διασποράς στον ευρύτερο πληθυσμό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι επιχείρηση (στην Άρτα) στην οποία εντοπίστηκαν ορισμένα από τα θετικά κρούσματα, ανέστειλε τις εργασίες της για 48 ώρες ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση αλλά και να ακολουθηθούν όποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Συνολικά, τα κρούσματα στην Ήπειρο ανέρχονται σε 12, με τα περισσότερα, επτά στον αριθμό, να εντοπίζονται στην Άρτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back