Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τόποι δημιουργίας» με επισήμους

Εικόνα του άρθρου «Τόποι δημιουργίας» με επισήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2019, 01:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με κάθε επισημότητα έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο» στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, παρουσία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια διπλή επετειακή γιορτή: τη συμπλήρωση, των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης στο Μέτσοβο και των 60 χρόνων από τη δημιουργία του οινοποιείου «Κατώγι» από τον Βαγγέλη Αβέρωφ.

Στη γιορτή αυτή συγκεντρώθηκε πλήθος επισήμων και κόσμου. Το «επίσημο» κοινό δεν ήταν και πολύ ετερόκλητο πολιτικά, με δεδομένο το αβερωφικό αποτύπωμα. Εξαίρεση αποτελούσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν βουλευτής με το ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης βρέθηκε στην Πινακοθήκη Αβέρωφ λόγω της συζύγου του, Δανάης Στράτου, η οποία συμμετέχει ως εικαστικός στην έκθεση «Τόποι δημιουργίας». 

Πέραν των εγκαινίων και των πολιτικών παρουσιών, η εικαστική έκθεση στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εξήντα τέσσερις σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους στην πινακοθήκη μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (πλην Τρίτης) από τις 10:00 έως τις 16:00.



Ιn situ εγκατάσταση της Δανάης Στράτου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back