The Insight Project: Η νέα προσπάθεια της Ninja Theory για καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών μέσα από video games

Η εξαγορά από την Microsoft άνοιξε τον δρόμο
31 Οκτωβρίου 2019 14:28
The Insight Project: Η νέα προσπάθεια της Ninja Theory για καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών μέσα από video games

Η Ninja Theory, το στούντιο πίσω από το βραβευμένο Hellblade: Senua’s Sacrifice ανακοίνωσε το The Insight Project. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που θα συνδυάσει την τεχνολογία με τα βιντεοπαιχνίδια, για την καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το στούντιο μέσα από την περιπέτεια της Senua που έπασχε από ψύχωση, επικροτήθηκε για την εκπροσώπηση στο ευρύ του πολύπλοκου φάσματος των ψυχικών ασθενειών.

Ο director του παιχνιδιού Tameem Antoniades και ο ψυχίατρος-καθηγητής της νευροεπιστήμης υγείας του Πανεπιστημίου του Cambridge, θα ενώσουν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους στο νέο εγχείρημα. Το The Insight Project στοχεύει στην ανακούφιση ψυχικά άρρωστων ατόμων, συνδυάζοντας την τεχνολογία με το game design και την κλινική νευροεπιστήμη, αποσκοπώντας οι ασθενείς να απορροφήσουν μέσω του παιχνιδιού εμπειρίες που θα τους κάνουν αυτοδύναμους ώστε να αναγνωρίσουν, να ανταποκριθούν και τέλος να ελέγξουν το φόβο, το άγχος τους και οποιαδήποτε άλλη αρνητική κατάσταση τους ταλαιπωρεί.

Ο Tameem Antoniades μίλησε για τον ρόλο της Microsoft πάνω σε αυτό λέγοντας:

H εξαγορά της Microsoft πήρε αρκετό βάρος από τους ώμους μας ως στούντιο. Εφόσον τώρα σταματήσαμε να κάνουμε παιχνίδια για άλλους, έχοντας κάθε τόσο την αγωνία αν θα εκδοθούν, μας δίνεται πλέον η ευκαιρία να ξεκινήσουμε εντελώς νέα projects.

Περισσότερα για το The Insight Project μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Tags: