Νιώστε στη γλώσσα σας ό,τι βλέπετε στην οθόνη σας

Απολαύστε κάθε λιχουδιά χωρίς την παραμικρή θερμίδα
23 Μαΐου 2020 10:54
Νιώστε στη γλώσσα σας ό,τι βλέπετε στην οθόνη σας

Η γλώσσα μας έχει περίπου 10.000 γευστικούς κάλυκες με κάθε κάλυκα να περιέχει 25 περίπου κύτταρα αισθητηριακών υποδοχέων. Έτσι μπορούμε να αισθανθούμε πέντε βασικές γεύσεις, το γλυκό, το ξινό, το πικρό, το αλμυρό και το ουμάμι.

Ο Ιάπωνας Homei Miyashita λοιπόν, δημιούργησε μία συσκευή την οποία ονόμασε Norimaki Synthesizer, με την οποία υπόσχεται να γευτείτε οτιδήποτε δείχνει η οθόνη σας. Χρησιμοποιώντας πέντε τζελ ενεργοποιεί τις πέντε διαφορετικές γεύσεις όταν έρχεται σε επαφή με τη γλώσσα του χρήστη. Προσαρμόζοντας την ένταση του κάθε τζελ, μπορεί να ρυθμίσει τις γεύσεις που νιώθετε, όπως συμβαίνει με την όρασή μας και με τα RGB pixels της οθόνης.

Στα πειράματά του, ο Miyashita επέτρεψε στους χρήστες να γευτούν αυτό που έδειχνε η οθόνη, από ένα ζαχαρωτό μέχρι σούσι. Το πρωτότυπο είναι αρκετά ογκώδες, ωστόσο έχει πολύ χώρο για σμίκρυνση, ακόμα και σε συσκευή στο μέγεθος των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Στην τελική του μορφή θα μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους την ικανοποίηση της γεύσης μιας σοκολάτας για παράδειγμα, χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε την παραμικρή θερμίδα.

Tags: