Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 08:45

Στην ορεινή Δεσκάτη Γρεβενών η Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Στην αναπτυξιακή στρατηγική που πρέπει ν’ ακολουθήσει η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε τις τελευταίες ώρες με φορείς και πολίτες της περιοχής μας.

Η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ παρουσίασε το πρόγραμμα που έχει ήδη εκπονηθεί και προβλέπει:

Τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο ευρώ έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, η ανεργία και οι κοινωνικές επιπτώσεις και να μπούμε σε ασφαλή τροχιά ανάπτυξης, παίρνει υπόψη της το ευρύτερο αναπτυξιακό πλαίσιο, τις εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς τάσεις και προοπτικές μας οδηγεί με ακρίβεια στην αναζητούμενη ευημερία μέσα από τη νέα προσέγγιση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, της έξυπνης εξειδίκευσης σε τομείς με συγκριτικά πλεονεκτήματα, της ανταγωνιστικής οικονομίας βασισμένης στην κοινωνία της γνώσης, στην εξωστρέφεια, στο ποιοτικό και ανταγωνιστικό προϊόν και λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας.

Ίσες ευκαιρίες για όλους

Μία αναπτυξιακή στρατηγική που: προωθεί την έξυπνη εξειδίκευση σε βασικούς τομείς δυναμικής ανάπτυξης, όπως της ενέργειας, του αγροδιατροφικού τομέα, των επιχειρηματικών κλάδων της γούνας, του μετάλλου, του ξύλου και των τροφίμων, του τουρισμού εναλλακτικών μορφών, με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας με σεβασμό στις αξιόλογες παραδοσιακές δραστηριότητες, στηρίζει τη μεταποίηση με στόχο την ποιότητα και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, και αναβαθμίζει την ολική ποιότητα στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας.

Μια αναπτυξιακή στρατηγική που θα δημιουργήσει μια περιφέρεια με κοινωνικό πρόσωπο που μεριμνά, στηρίζει και διαμορφώνει προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στην αναπτυξιακή της πορεία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Με αναπτυξιακές επιλογές που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας μέσω σωστά στοχοθετημένων επενδύσεων και την παροχή οικονομικών ευκαιριών βοηθούν τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους και  έχουν ως αποτέλεσμα την ουσιαστική υποστήριξη του αναπτυξιακού δυναμικού της οικονομίας της περιοχής στο σύνολό της, προς όφελος όλων των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.

“Η Δυτική Μακεδονία πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία”, υπογράμμισε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “αυτό γίνεται μόνο με ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και διαμορφώνουν τις ίδιες δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας.

Γίνεται με αποτελεσματική και προσεκτικά ιεραρχημένη διαχείριση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, των πόρων της Περιφέρειας και με συστηματική τεκμηριωμένη διεκδίκηση και αξιοποίηση των πόρων απευθείας από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα διάφορα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες.

Το δρόμο αυτό, της αξιοποίησης, δηλαδή, ευρωπαϊκών κονδυλίων, και τον τρόπο εξασφάλισης τους εμείς τον γνωρίζουμε πολύ καλά”. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 08:48