Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 13:10

Σε ρόλο συνδικαλιστή της ΤΕΡΝΑ;

ο Τ. Τσιλφιδης με τον προεδρο της ΓΣΕΕ στο εργοταξιο της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 ο Τ. Τσιλφιδης με τον προεδρο της ΓΣΕΕ στο εργοταξιο της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5

του Σπύρου Κουταβα

Οι συνδικαλιστές και πολύ περισσότερο οι πρόεδροι των Εργατικών κέντρων, μεριμνούν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μελών τους, δηλαδή των εργαζομένων.

Στις διενέξεις επιχειρηματικών συμφερόντων με το κράτος τα Εργατικά κέντρα είναι σταθερα με το πλευρό των εργαζομένων. Συμβαινει πάντα αυτό; Απ'ότι φαίνεται οχι. Η περίπτωση του Τ. Τσιλφίδη φαίνεται οτι διαψεύδει τον κανόνα. Ο Κος Τσιλφίδης είναι  πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας,  υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, συνδικαλιστικός φίλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αυτόν που δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα εκλογοιαπολογιστικό συνέδριο.  Ο κ. Τσιλφίδης χωρίς να βγάλει δημόσια ανακοίνωση ως πρόεδρος διέρρευσε σε ΜΜΕ της περιοχής ότι η ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας δεν θα ανοίξει του εργοτάξιο της μετά τις 20 Αυγούστου γιατί όπως ανέφερε, στην εταιρία  οφείλονται χρήματα από πλευράς  ΔΕΗ, άρα θα υπάρξει πρόβλημα με την μισθοδοσία των εργαζομένων.

  «Αδυνατεί να συνεχίσει να πληρώνει. Έχει να λαμβάνει πολλά χρήματα από τη ΔΕΗ και αυτή για να συνεχίσει το έργο πρέπει να πληρωθεί. Αυτή ήταν η ενημέρωση που μου έγινε, σαν πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. (εφ.Πτολεμαίος)  Βέβαια ο ίδιος εκ της θεσμικής του θέσης γι’αυτο το κορυφαίο θέμα που αφορά χιλιάδες εργαζομένους δεν φρόντισε ως όφειλε να συνομιλήσει με την ΔΕΗ, για να δούμε τι θα απαντούσε η άλλη πλευρά και εάν αληθεύουν και σε πιο βαθμό οι ισχυρισμοί της εργολήπτριας εταιρίας.

Πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστή πρόεδρο του Εργατικού κέντρου να γίνεται εσκεμμένα η άθελά του το μικρόφωνο επιχειρηματικών απαιτήσεων.

Είναι πρωτοφανές πρόεδρος του ΕΚ αντί να δηλώνει επισήμως και δημοσίως ότι ανεξάρτητα από τις διενέξεις και τους ισχυρισμούς και τις επιχειρηματικές συγκρούσεις της εργολήπτριας εταιρίας με την ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως όμηροι, αντί να συμπεριφερθεί ως συνδικαλιστής των εργαζομένων μεταμορφώθηκε σε συνδικαλιστή της εργολήπτριας ΤΕΡΝΑ επικοινωνώντας στην τοπική κοινωνία το επιδιωκόμενο συμφέρον της.

Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας η πρόεδρος του επιχειρηματικού κέντρου Πτολεμαΐδας;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 12:59