Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΑΡΕΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ

Νέο πανδαιμόνιο χθές στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όπου η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση να ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο η εξέταση του ζητήματος εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, με την αντιπολίτευση να την καταγγέλλει και να τονίζει ότι λαμβάνει παράνομες αποφάσεις. Μετά από φραστικά επεισόδια που δημιουργήθηκαν με την Φωτεινή Κοκκινάκη, ο Α. Μπέος δήλωσε πως την επόμενη φορά δεν θα έρθουν φαντάροι στο δημοτικό συμβούλιο για να την αναζητήσουν, αλλά ναύτες,
γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι και αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις. Ο Α. Μπέος αποκαλούσε κουκουλοφόρους πέντε πολίτες που ανήκουν στα Κινήματα του Νερού και εκείνοι φώναζαν πως ο Βόλος έχει για δημοτική αρχή τη Χρυσή Αυγή και δήμαρχο έναν φασίστα, ενώ έλεγαν επίσης πως ξέρουν ποιος έσπασε το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου. Ο δήμαρχος επιτέθηκε και στον δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή ταυτίζοντας τον με αναρχικούς που σπάνε τράπεζες και φοράνε κουκούλες.
Ο Α. Μπέος είχε έντονη αντιπαράθεση με τους κ.κ. Κλημόπουλο και Κανελλή. Με τον πρώτο, που εξοργισμένος για όσα ειπώθηκαν εις βάρος της κ. Κοκκινάκη, χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και είπε πως πρέπει να σταματήσει ο κανιβαλισμός και με τον δεύτερο γιατί του είπε πως δεν θα του «περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ»Ταυτόχρονα ο Α. Μπέος αποκαλούσε «νούμερα» τους δημοτικούς συμβούλους και τους ελάχιστους πολίτες του Κινήματος για το Νερό.
«Αυτοί που αποχωρήσανε είναι πολiτικοί απατεώνες. Νομίζουν οι Κλημόπουλοι και οι Κανελλ;hδες πως θα κάνουν στο συμβούλιο ότι κάνουν στους δρόμους. «Στοιχεία» σαν αυτά, τα αντιμετωπίζω ανάλογα. Σε τραμπούκους και ανθρώπους με τέτοιες θέσεις και προτάσεις, τους αντιμετωπίζεις ανάλογα. Δεν έχω πρόβλημα να αντιμετωπίσω τον κάθε Καννελή και Κλημόπουλο και την παρεϊτσα τους».
Η κ. Κοκινάκη κατήγγειλε, στο μεταξύ, πως δέχτηκε έμμεση απειλή εις βάρος του παιδιού της από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Καπουρνιώτη. Όταν εκείνη τον ειρωνεύτηκε, εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, τη ρώτησε σε απειλητικό ύφος εάν ξέρει που βρίσκεται το παιδί της…
Ο Μ. Καπουρνιώτης δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν η κ. Κοκκινάκη έχει παιδί και ο Γ. Μουλάς του είπε πως εάν της είπε κάτι για το παιδί της πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί μπορεί να τον άκουσε ο διπλανός της κ. Κοκκινάκη και να καταθέσουν και μηνύσεις …μιας και υπάρχουν και δικομανείς.
«Εάν αυτοί φέρουν πέντε μάρτυρες, εμείς θα φέρουμε 50», είπε ο Α. Μπέος και δήλωσε πως η Φωτεινή Κοκκινάκη δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο. «Εγώ της είπα πως εάν έχει κάποια κόρη ή φίλη να την φέρει για πρωταθλητισμό», είπε ο Μ. Καπουρνιώτης.
«Εμένα ψήφισε ο βολιώτικος λαός και όχι τους απατεώνες με τις γραβάτες και τους συνδικαλιστές», έλεγε στη συνεδρίαση ο Α. Μπέος, όταν η Φωτεινή Κοκκινάκη επαναλάμβανε ασύντακτες προτάσεις που έλεγε ο ίδιος.«Τα λες όλα σε άπταιστα ελληνικά που θες να σε καταλάβουμε», του είπε και δέχτηκε επίθεση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Πατσιαντάς, ο κ. Γαργάλας και η Νατάσα Οικονόμου δήλωσαν πως η συνεδρίαση είναι παράνομη καθώς για να αναλάβει ένα δικηγορικό γραφείο την πρόταση εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να έχουν δηλώσει αδυναμία οι τέσσερις δικηγόροι του δήμου εγγράφως, ενώ η απόφαση πρέπει να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία 25 ατόμων.
«Εσείς θα κάνετε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη και εμείς θα πάμε στο άρθρο 152 όπου το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Εκεί που πάμε εμείς, υπάρχει κανονική δικαστής και εκεί που πάτε εσείς διορισμένοι κοπρίτες».
Ο Α. Μπέος είπε πως η δημοτική αρχή θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι αρνητικές για τη ΔΕΥΑΜΒ.
Στο μεταξύ, ενώ το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να λάβει απόφαση με βάση την εισήγηση για ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο, ο Α. Μπέος είπε πως μπορεί να την αναλάβει ακόμα και λογιστής ή οικονομολόγος.
Όταν ζήτησε το λόγο ο Α. Νάνος και ξεκίνησε να τοποθετείται ο Α. Μπέος ζήτησε από τα μέλη της παράταξής του να αποχωρήσουν για να λάβει η αντιπολίτευση το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει»
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους
Ο κ. Γαργάλας και ο κ. Αποστολάκης δήλωσαν πως ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ έχει λάβει μόνο για το Μαϊο εγκρίσεις 16. 000 ευρώ και το γραφείο «Ρούσου» στην Αθήνα 20.000 ευρώ . Μάλιστα ανέφερε πως ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ χρέωσε 162 ώρες για 23 ημέρες.
«Ήμασταν από την αρχή ενάντια στην διαδικασία εκκαθάρισης. Εμείς ήμασταν και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια όπως την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού», είπε ο κ. Γαργάλας και ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως η δημοτική αρχή έχει πρεμούρα να διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά δεν θα της το επιτρέψει κανείς. Κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι τα έχει «βρει» με την ΕΡΓΗΛ και ότι από την αρχή του χρόνου έχουν δώσει το αστρονομικό ποσό των 60.000 ευρώ σε δικηγόρους. Ο κ. Κανελλής τους κατηγόρησε ότι έχουν απαξιώσει και διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά δεν θα τους επιτραπεί το ξεπούλημα, ενώ δήλωσε πως κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στην ΕΡΓΗΛ.
Καραγκιόζη αποκάλεσε ο Α. Μπέος τον Φώτη Λαμπρινίδη που του είπε πως έχει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στην παράταξή του.
«Χρωστάς μια απάντηση στον Καραπαπά από πέρσι στις 18 Απριλίου και από όσα συνεχώς σου λέει. Απάντησε στον Καραπαπά πρώτα και μετά λες σε μας ότι θες. Πρώτα όμως θα απαντήσεις στον Ολυμπιακό και σε όσα σου λένε», είπε ο κ. Λαμπρινίδης.
Τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για τη ΔΕΥΑΜΒ ψήφισαν οι Μιτζικός, Δουλόπουλος και Χαυτούρας.

Εξώδικο Κατρούγκαλου στον Αχιλλέα Μπέο. 

Εξώδικη δήλωση -πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ζητώντας εντός 48 ωρών να ανακαλέσει ισχυρισμούς που διατύπωσε εναντίον του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2018.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος κάλεσε τον κ. Μπέο: «εντός 48 ωρών να ανακαλέσετε τους ισχυρισμούς σας με δημόσια δήλωσή σας, να ζητήσετε ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου, να γνωστοποιήσετε με πρόσφορο μέσο τη δημόσια δήλωσή σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως σε όσα δημοσίευσαν την ως άνω αναληθή δήλωσή σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξω την πλήρη ικανοποίηση μου προσφεύγοντας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».
Η δημοσιοποίηση του εξώδικου έγινε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρει σε αυτό ο κ. Κατρούγκαλος προς τον κ. Μπέο, «οι παντελώς ανυπόστατοι, ψευδείς και κατασκευασμένοι ισχυρισμοί, των οποίων την αναλήθεια προφανώς γνωρίζετε, πλήττουν ευθέως την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου».
Οι "επίμαχες" αναφορές του κ. Μπέου για τις οποίες ο αν. Υπουργός Εξωτερικών έστειλε την εξώδικη δήλωση είναι οι εξής: «Μακάρι ως δήμος να είχαμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε. Δεν την έχουμε όμως. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν οκτάμηνες συμβάσεις και μόλις έληξαν απολύθηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι που έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν. Αλλά τι τραβούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που το τραβά όλη η Ελλάδα. Το Υπουργείο Εσωτερικών ψήφισε Νόμο και έδιωξε τους εργαζόμενους με τη λήξη των συμβάσεων. Έρχεται όμως ο Κατρούγκαλος -που αν είχε ευσυνειδησία θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπει μόνος του μέσα- και βρίσκει ένα παράθυρο στον Νόμο. Και λέει στους εργαζόμενους, πάτε σε αυτό το γραφείο -που είναι δικό του- για να πάρετε προσωρινή διαταγή και να κερδίσετε την υπόθεση. Έτσι είναι οι πολιτικοί απατεώνες».

Δήλωση του Αχ. Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου, πριν την έναρξη της χθεσινής  έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, λαμβάνοντας τον λόγο, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση για τις αναφορές που έκανε για τον κ. Κατρούγκαλο λέγοντας: «Τη Δευτέρα αναφέρθηκα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στον υπουργό κ. Κατρούγκαλο, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων που απολύθηκαν και τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα παραιτούμενοι από τα δικαστήρια του Βόλου και επιλέγοντας να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια των Αθηνών. Υστερα από πληροφορίες και απόψεις που έχουν γραφτεί στον Τύπο πανελλαδικά, έκανα μία τοποθέτηση για τον κ. Κατρούγκαλο. Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με τον πολιτικό κ. Κατρούγκαλο κι όχι το φυσικό πρόσωπο, τον επαγγελματία ή τον οικογενειάρχη. Ως εκ τούτου η τοποθέτησή μου είναι μία αξιολογική κρίση, είναι μία πολιτική τοποθέτηση και τίποτα παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: