Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΜΗΝΥΣΗ ΜΠΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

 Εξω από το δικαστικό Μέγαρο Βόλου βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση και αγωγή «μαμούθ» ύψους 500 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, κατά της διοίκησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής για ρύπανση της πόλης.
Ο Δήμαρχος Βόλου πηγαίνοντας με το ρεύμα της κοινής γνώμης, βλέποντας τους πολίτες που αντιδρούν στην καύση RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία να πολλαπλασιάζονται ενόψει και του αυριανού συλλαλητηρίου, αποφάσισε να στραφεί νομικά κατά της  εταιρίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, αξιώνοντας μια πρωτοφανούς ύψους αποζημίωση. 
Η είδηση της αγωγής έγινε δεκτή με αντιδράσεις, τόσο από δημοτικούς συμβούλους όσο και από απλούς πολίτες οι οποίοι σχολίαζαν την κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την απόφαση του Δήμου Βόλου να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής RDF στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Προβληματισμό προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι μια τέτοια σοβαρή απόφαση για την άσκηση μήνυσης και αγωγής δεν πέρασε νωρίτερα από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου προκειμένου να εγκριθεί από το Σώμα.
Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη μήνυση που είχε καταθέσει ο Αχιλλέας Μπέος κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΑΓΕΤ Ηρακλής τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών....

Δεν υπάρχουν σχόλια: