Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Κυκλοφοριακή «ζούγκλα» στο κέντρο του Βόλου

Κυκλοφοριακή «ζούγκλα» θυμίζει το κέντρο του Βόλου ιδίως σε ώρες αιχμής. Οι λεωφορειόδρομοι της Δημητριάδος και της Ιάσονος ουσιαστικά τελούν σε… αχρηστία λόγω της παράνομης κίνησης μέσα σε αυτούς ΙΧ και μοτοσικλετών και λόγω της παράνομης στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
Οι δύο οδικές αρτηρίες που σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, απομένουν με μόλις μία, εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης και τα μποτιλιαρίσματα είναι καθημερινό φαινόμενο, που δεν μπορούν να λύσουν οι επιχειρήσεις  από την Τροχαία και την Δημοτική Αστυνομία Βόλου.
Το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Βόλο εστιάζεται στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος που λειτουργούν με μόλις μία, τη μεσαία, λωρίδα κυκλοφορίας, επί της οποίας σχηματίζονται ατελείωτες «ουρές» αυτοκινήτων. Αριστερά μία ολόκληρη λωρίδα αχρηστεύεται από τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και δεξιά οι λεωφορειολωρίδες δεν λειτουργούν για τον σκοπό που δημιουργήθηκαν. Οδηγοί που… βιάζονται χρησιμοποιούν το λεωφορειόδρομο παράνομα και άλλοι συνεχίζουν να σταματούν ακόμη και να σταθμεύουν παράνομα, αδιαφορώντας αν παρεμποδίζουν την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και το κυριότερο, των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Σε καθημερινή σχεδόν βάση αποστάσεις λίγων λεπτών «πολλαπλασιάζονται» χρονικά εξαιτίας του παράνομου παρκαρίσματος, ενώ πολλές φορές ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα χάνουν πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να διασχίσουν τις δύο κεντρικές οδούς –μέσα από το μποτιλιάρισμα που προκύπτει - για να σπεύσουν στον τόπο του συμβάντος.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη σε Ιωλκού και Κ. Καρτάλη όπου υπάρχουν ακόμη και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στην αριστερή πλευρά των δύο οδών.
Επιχειρήσεις  για την απομάκρυνση των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων από την Τροχαία Βόλου, δεν έχουν αποτέλεσμα. Μοιράζονται μερικές κλήσεις και οι παράνομοι μαζί με τα μποτιλιαρίσματα επιστρέφουν στους δρόμους.
Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για παράνομη στάση στάθμευση είναι 40 ευρώ, για αποκλεισμό ράμπας 150 ευρώ, για κατάληψη πεζοδρόμων 20 ευρώ για τα ΙΧ και 10 ευρώ για τα μηχανάκια και στα πεζοδρόμια 40 ευρώ για τα ΙΧ και 20 για τα μηχανάκια, για τους λεωφορειόδρομους 80 ευρώ και για μη τήρηση ωραρίου φορτοεκφόρτωσης 20 ευρώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα.

Μαρίζα Κ είπε...

Γιατί δεν καλεί ποτέ κανένας την τροχαία για αυτές τις παραβάσεις;;

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει αστυνομία, τροχαία,πρόστιμο;

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση είναι αφόρητη γιατί είναι ανύπαρκτη η οδική παιδεία. Πρώτη φορά σε αυτή την πόλη,βλέπω τέτοιο ρατσισμό σε οδηγούς με πινακίδες άλλων πόλεων παράνομες προσπεράσεις, πίεση και στενό μαρκάρισμα στον οδηγό,αγένεια ,φτύσιμο στους δρόμους,όσο για τους πεζούς ακόμη χειρότερα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοιτάξουν αριστερά δεξιά των δρόμων.Από που έχουν κατέβει άραγε?