Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Δεύτερος στον κόσμο ο κωπηλάτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου από τον Πτελεό

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία είχε χθες για την ελληνική κωπηλασία με… άρωμα από Μαγνησία. Και αυτό διότι ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αθλητής που κατάγεται από τον Πτελεό, μαζί με τον συναθλητή του Γιάννη Μαρόκο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που πραγματοποιείται στη Φιλιππούπολη.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς εκπροσώπους του Νομού Μαγνησίας. Δεν ανήκει σε κάποιον από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους του Βόλου, αλλά σε σύλλογο των Αθηνών που επίσης έχει μεγάλη παράδοση στον χώρο και συγκεκριμένα στον ΕΝΟ Αιγυπτιωτών.
Πρόσφατα, μαζί με τον Γιάννη Μαρόκο, αποτέλεσε το ελληνικό πλήρωμα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπρεστ για αθλητές κάτω των 23 ετών. Οι δυο αθλητές έχουν «δέσει» μεταξύ τους και χθες ανέβηκαν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που φιλοξενείται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο σε ένα νέο αγώνισμα, την δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών. Ο χρόνος τους ήταν 6:41.48, μένοντας πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

«Είχαμε κατακτήσει τη 2ηθέση στο Παγκόσμιο U23 στο Πόζναν και θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο ξεκίνημα πήραμε την πρωτοπορία αλλά η Ιταλία έδειξε πολύ δυνατή και στο τέλος δεν είχαμε άλλες δυνάμεις να καταθέσουμε» τόνισε ο Γιάννης Μαρόκος στην ιστοσελίδα της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο Έλληνες είχαν περάσει στον τελικό, κατακτώντας την 2η θέση της ημιτελικής σειράς, με 6:48.52. Και σε αυτόν τον αγώνα προσπέρασαν τις ΗΠΑ, η οποία έκανε χρόνο 7:36.28, ενώ έμειναν και πάλι πίσω από το ιταλικό πλήρωμα, η επίδοση του οποίου ήταν 6:43.84.
Όσον αφορά τους άλλους Έλληνες αθλητές, κατά την χθεσινή έκτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, εκτός μεγάλου τελικού έμεινε το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6ηθέση στον ημιτελικό τερματίζοντας σε 7:09.20 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος. Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Ντούσκο-Στεργιάκα πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ με χρόνο 6:28.40 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ΄ την Κυριακή το πρωί για μια θέση από 13-18. Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός Δ΄ για το διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών όπου οι Γκαϊδατζής-Νικολαΐδης θα διεκδικήσουν μια θέση από 19-25. ΠΗΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: