Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Μυρωδιές από φρεσκοζυμωμένο ψωμί στην παραλία του Βόλου – Ξεκίνησε η 2η Γιορτή Ψωμιού

Η Γιορτή Ψωμιού ξεκίνησε σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου έχει στηθεί ένας μεγάλος φούρνος που τον επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι. «Περιμένουμε όλα τα παιδάκια να έρθουν εδώ, να παίξουν με τα ζυμαράκια και να δουν από κοντά πως βγαίνει το ψωμάκι.
Θα δουν όλη τη διαδικασία, δηλαδή πως από σιτάρι παίρνουμε το τελικό προϊόν, όπως το κουλουράκι ή το ψωμί.
Μπορούν επίσης να παίξουν με τους Μάγους. Τη διαδικασία δείχνουν στα παιδιά αρτοποιοί του Βόλου, από τον φούρνο της γειτονιάς σας, από εκεί που προμηθεύεστε κάθε πρωί το φρεσκοζυμωμένο ψωμί» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κώστας Τσουράπας.
Μάλιστα οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους τα αποτελέσματα της «δημιουργίας» τους. Πέρυσι επισκέφθηκαν τη Γιορτή Ψωμιού περίπου 18.500 άτομα και φέτος ο Σύλλογος Αρτοποιών ελπίζει η επισκεψιμότητα να φτάσει τα 25.000 άτομα, αλλά και αν τις ξεπεράσει.
Οι διοργανωτές , σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν οργανώσει επισκέψεις σχολείων και μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να επισκεφθούν τη Γιορτή Ψωμιού περισσότεροι από 1.200 μαθητές.
«Λυπόμαστε που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τους υπόλοιπους που μας πήραν τηλέφωνο. Θα τους περιμένουμε σε 6 μήνες στην τρίτη Γιορτή Ψωμιού» πρόσθεσε ο κ. Τσουράπας.

 Η έκθεση, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, θα διαρκέσει ως την Κυριακή και συγκεκριμένα το πρωί από τις 9 ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ Όλα τα παιδάκια που θα επισκεφθούν το βιωματικό εργαστήριο θα πάρουν κουλουράκι, χυμό από την ΕΨΑ, γάλα από την ΕΒΟΛ και ένα παραμύθι δώρο από τους Μύλους Λούλη.
Για τη διοργάνωση της Γιορτής Ψωμιού συνεργάζονται οι Μύλοι Λούλη, ο Σύλλογος Αρτοποιών Βόλου και Περιχώρων «Η Δήμητρα», το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τοπικές επιχειρήσεις. ΠΗΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: