Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Βροχές και χιόνια απο αύριο 16/11 στο Νομο Μαγνησίας

Η πρώτη ψυχρή εισβολή του φετινού φθινοπώρου αναμένεται και στη Μαγνησία από τη νύχτα της Πέμπτης, με περισσότερες βροχές και χιόνια θα πλήξει την περιοχή.
Χιονόπτωση αναμένεται και στις κορυφές του Πηλίου, από τα 1000 μέτρα και πάνω, μάλιστα το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι πυκνή.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη  o καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός, με συννεφιές και σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες, μέχρι και σήμερα το βράδυ στη Μαγνησία. Κάποια ψιλή βροχή ίσως σημειωθεί σήμερα το μεσημέρι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει σήμερα 12 με 17 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και αύριο 12 με 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σήμερα, ασθενείς, ενώ αύριο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει για τα καλά από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με βροχές ασθενείς στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος, πάνω από τα 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από 7 μέχρι 13 βαθμούς, ενώ στα Χάνια από -1 μέχρι 0 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς. Το Σάββατο η θερμοκρασία πέφτει κι’ άλλο και θα κυμανθεί στον Βόλο από 7 μέχρι 10 βαθμούς και στα Χάνια από -1,5 μέχρι -0,7 βαθμούς, ενώ όλη την ημέρα θα βρέχει στα πεδινά και θα χιονίζει στα ορεινά και κάτω από τα 1000 μέτρα. Μάλιστα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αναμένεται πυκνή χιονόπτωση.
Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν, ωστόσο θα τις διαδέχονται και χιονόνερο, ενώ στα πεδινά θα σημειώνονται ασθενείς βροχές. Ο καιρός της Κυριακής θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία στα πεδινά να κυμαίνεται από 8 μέχρι 11 βαθμούς και στα ορεινά από 1,6 μέχρι 3,4 βαθμούς και χιονοπτώσεις διαδεχόμενες από χιονόνερο στα Χάνια. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα ψυχρή εισβολή την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα 21-22 του μήνα, με τα χιόνια να κατεβαίνουν χαμηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: