Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Απόψε η γιορτή φωταγώγησης στον Αλμυρό

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού διοργανώνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο να δοθεί στην πόλη ένα γιορτινό κλίμα και να μεταδοθεί η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Απόψε, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα λειτουργεί στην πλατεία του Αλμυρού λούνα παρκ, που θα μπορούν όλα τα παιδιά να το απολαμβάνουν δωρεάν. «Καλούμε όλα τα παιδιά να έρθουν και να συμμετάσχουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν, να κατασκευάσουν, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να χαρούν, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης σε όλους τους συνανθρώπους μας», αναφέρει η Δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η πόλη φωτίζεται, το δέντρο ανάβει και η γιορτή ξεκινά.
Στις 6.30 μ.μ. στην είσοδο του Δημαρχείου η Φιλαρμονική του Δήμου μαζί με μικρούς μαθητές ντυμένους αγγελάκια και Αη – Βασίληδες συγκεντρώνονται και ξεκινούν το ταξίδι τους στους δρόμους της πόλης παίζοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στις 7.00 μ.μ. ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Αλμυρού, την παιδική – νεανική χορωδία και το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού με τη συνοδεία της μαέστρου Μ. Σαμαρτζή.
Θα ακολουθήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη. Ένα λαμπερό λούνα παρκ αδημονεί να διασκεδάσει τους μικρούς φίλους. Πολλά φαναράκια των ευχών (προσφορά της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού) θα περιμένουν τα παιδιά και τους μεγάλους για να τα στείλουν ψηλά, να φωτίσουν τον ουρανό, μαζί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Στο μεταξύ, από αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σειρά χριστουγεννιάτικων φιλανθρωπικών μπαζάρ και εικαστικών εργαστηρίων, αλλά θα ετοιμαστεί και το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη. Για μικρούς και μεγάλους θα προβληθούν ταινίες και θα παρουσιαστούν παραμύθια, ενώ η Φιλαρμονική Αλμυρού θα σκορπίζει τις μελωδίες της. Εκδηλώσεις διοργανώνονται και για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, τη γνωριμία με τα ήθη και έθιμα, διάφορα χάπενινγκ και πάρτι. ΠΗΓΗ https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: