Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα κινητοποίηση σήμερα κατά της καύσης σκουπιδιών.- Αναρμόδιος δηλώνει ο Υφ. Περιβάλλοντος

Για ακόμη μια Πέμπτη η Επιτροπή Πολιτών καλεί σήμερα τους δημότες του Βόλου σε πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγ. Νικολάου και θα συνεχίσει κατά μήκος της Ερμού ως την πλατεία Πανεπιστημίου για να κατευθυνθεί στην παραλία και να ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο.
 «Είναι σημαντική η παρουσία όλων μας. Η ποιότητα ζωής μας έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια που άρχισε η καύση σκουπιδιών αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που απανωτά φτάνουν πλοία που ξεφορτώνουν επικίνδυνα απόβλητα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge. Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται έχει πολλαπλασιαστεί, οι οποίες πρόκειται τουλάχιστον να πενταπλασιαστούν σύμφωνα με την άδεια που έχει η βιομηχανία να καίει. Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, που καταστρέφουν τα τοπικά μας προϊόντα και υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας μας. Όλοι να επαναστατήσουμε, να καταγγείλουμε κάθε Πέμπτη την οσμή καμένου πλαστικού και να απαιτήσουμε την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες. Κανένα κέρδος για εμάς, μόνο για τους λίγους κρατούντες την εξουσία και το χρήμα», τονίζει η Επιτροπή.
ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ωριαία συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς, σε πνεύμα συνεργασίας, δήλωσε ότι για ορισμένα από τα ζητήματα είναι ενημερωμένος, ενώ κάποια άλλα αποτελούν αρμοδιότητες του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη ή του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, καθηγητή κ. Αραβώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: