Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δημαρχος Βόλου με Υπουργούς για θέματα της πόλης

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, , είχε χθές στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 Ο Δήμαρχος Βόλου που συνοδευόταν από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Χρήστο Μπουκώρο, συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο  καί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, θέτοντας υπόψη των υπουργών εκκρεμή ζητήματα  του Δήμου. Επίσης παρεδωσε σε όλους τους βουλευτές πλήρη φάκελο με τα 11 έργα προτεραιότητες για τον Δήμο Βόλου.. Σε προτεραιότητα Μουσείο Αργούς, λιμάνι, νερό,  η Καραμπατζάκη,  πάρκινγκ Φιλελλήνων, Θέατρο,  οι δύο κυκλικοί κόμβοι που απομένει να κατασκευαστούν στον Βόλο, στη συμβολή των οδών Αθηνών - Λαρίσης και στο τέρμα της οδού Πολυμέρη, όπως επίσης και η κατασκευή νέας γέφυρας στην εθνική οδό Βόλου - Αθηνών στο ύψος του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στις Αλυκές  είναι τα κυρίαρχα ζητήματα.
ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,7εκατ. ευρώ που προβλέπει δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στη Ζάχου και στην Καραμπατζάκη που θα λειτουργούν ως ζεύγος μονοδρόμων και παράλληλα ανάπλαση των πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, νέες φυτεύσεις, νέο φωτισμό, παγκάκια. 
ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ
Πριν από το Πάσχα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων σύμφωνα με τον εργολάβο, ενώ το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που ανακατασκευάζεται αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στην πόλη στις αρχές του 2021.
ΑΡΓΩ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ
Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το Μουσείο της Αργούς για το οποίο θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πριν το τέλος του χρόνου ο Δήμος Βόλου περιμένει και την πολυπόθητη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού, που όπως δήλωσε ο κ. Μπέος θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό χωριό για τους δημότες.
ΝΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ
Για τον δήμαρχο Βόλου που έχει αναλάβει και την προεδρεία της ΔΕΥΑΜΒ, μεγάλο στοίχημα αποτελεί όπως σημείωσε η διαχείριση των υδατικών πόρων. Το master plan αναμένεται να παραδοθεί τον Νοέμβριο και στη συνέχεια θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων που προβλέπονται είτε από το Πράσινο Ταμείο είτε από την Ε.Ε. Ζωηρό είναι και το ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου, με τον κ. Μπέο να αποκαλύπτει ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, ο Δήμος θα συμμετέχει σε ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου φορέα) για τη διεκδίκησή του και την αξιοποίησή του. «Το ΤΑΙΠΕΔ το βλέπει θετικά», σημείωσε ο δήμαρχος θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα αν επιτευχθεί ο στόχος, την απομάκρυνση της δραστηριότητας του σκραπ από την προβλήτα που σήμερα επιβαρύνει τη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου.
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
«Είναι μονόδρομος», είπε ο Αχ. Μπέος και επικαλέστηκε μελέτη του Π.Θ. που δείχνει μηδενική επιβάρυνση. Να παράγουμε εμείς και να ξέρουμε τι παράγουμε, αν είναι νόμιμο ή όχι» ζήτησε «να σταματήσουν να τρομάζουν τον κόσμο και να τρομοκρατούν χωρίς αποδείξεις και στοιχεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: