Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το Λιμεναρχείο. Πανσέληνος Εναρξη Φθινοπώρου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή, στην περιοχή της Θεσσαλίας αναμένεται να επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι έντασης 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά 7-8 και από το βράδυ τοπικά ως και 9 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικτών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τη διάρκεια ισχύος του έκτακτου δελτίου. Επιπλέον πληροφορίες δίνονται από το Λιμεναρχείο Βόλου, στα τηλ. 2421353800 και 108.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 
ΧΘΕΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΣΑ
 ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι θα κάνει δυναμική εμφάνιση από το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά τη δύση του ήλιου, αλλά στο απόγειό της θα φτάσει στις 00:33 τα ξημερώματα του Σαββάτου.  Η Πανσέληνος της Παρασκευής, που ονομάζεται "harvest moon" είναι πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ή αλλιώς την έναρξη του Φθινοπώρου, το οποίο κάνει επίσημα «πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου.Το όνομά της «harvest moon», προέκυψε από τη γεωργία, καθώς η φινοπωρινή ισημερία έπεφτε πάντα μαζί με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών. Οι σοδειές τους μεγάλωναν πάντα στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να εργαστούν σκληρά έως αργά τη νύχτα προκειμένου να κάνουν τη συγκομιδή. Αν και το φεγγάρι είναι γεμάτο, εμφανίζεται πολύ μικρό στον ουρανό. Σήμερα Παρασκευή που φτάνει στο απόγειό του, θα βρίσκεται στο πιο μακρύ σημείο σε τροχιά γύρω από τη γη και ως εκ τούτου θα εμφανίζεται 14% μικρότερο στη Γη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: