Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Συναγερμός μετά το θετικό κρούσμα σε 77χρονο στο Νότιο Πήλιο

Διέσχισε με το αυτοκίνητό του την μισή Ευρώπη για να καταλήξει στις 14 Μαρτίου στο Νότιο Πήλιο, όπου διαμένει σε οικισμό περιφερειακά του Πλατανιά, ο 77χρονος Γερμανός ο οποίος βρέθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου θετικός σε κορωνοϊό
Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αναζητηθούν οι επαφές του 77χρονου και να γίνει ιχνηλάτηση καθώς όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Εκτός από τη σύζυγό του που τέθηκε ήδη σε περιορισμό, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στις αρχές ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τέσσερις επαγγελματίες στα διοικητικά όρια του  Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπου διατηρεί το εξοχικό του. Αυτοί όπως και οι οικογένειές τους και οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθαν οι ίδιοι σε επαφή, υποχρεωτικά πλέον πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
Επίσης ο 77χρονος φέρεται να επισκέφτηκε και κατάστημα στον Βόλο πριν μεταβεί στο Νότιο Πήλιο.
Για τη λίστα της ιχνηλάτησης των επαφών του 77χρονου έχει ενημερωθεί ήδη ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αλλά η αστυνομία, προκειμένου να γίνεται έλεγχος αν και κατά πόσο τηρείται η καραντίνα.