Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Εξελίξεις στον ΚΟΡΩΝΟΙΟ

ΒΟΛΟΣ
Αρνητικά ήταν τελικά στον κορωνοϊό και τα πέντε νέα δείγματα που έλαβε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου.
Μεταξύ αυτών και μίας νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκος περιορισμό, αλλά και ενός υπερήλικα ο οποίος κατέληξε πριν την έλευση των αποτελεσμάτων.
Στο μεταξύ, καθημερινές είναι οι επισκέψεις υπόπτων περιστατικών με γριπώδη συμπτώματα που είτε εισάγονται για παρακολούθηση σε θαλάμους αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Βόλου, είτε επιστρέφουν στο σπίτι τους σε περιορισμό , έχοντας πολύ ήπια συμπτώματα και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεών τους.
Μέχρι στιγμής, όλα τα δείγματα που έχουν εκδοθεί και αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου είναι αρνητικά και το μοναδικό θετικό κρούσμα που έχει καταγραφεί στην περιοχή μας είναι του 22χρονου Βολιώτη, ο οποίος αναρρώνει στο σπίτι του.
ΕΛΛΑΔΑ
ΤΣΙΟΡΔΑΣ.. Στα 695 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα,  καθώς υπάρχουν 71 νέα κρούσματα. Παράλληλα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 17.  Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.
Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.  Ακόμη επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο»..  Όσο αφορά τα παιδιά είναι ελαφρά τα κρούσματα έχουμε ένα 3-4% εκ των οποίων έχουν πάρει εξιτήριο.

Νίκος Χαρδαλιάς 
1. Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.
2. Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.
3. Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο σημείο που αναφέρονται οι ώρες εργασίας στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.
4. Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
5. Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό.
6. Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
7. Για την κίνηση ιδιωτικών λεωφορείων να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.
8. Από τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.
Ο ίδιος ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι ενθαρρυντικά. Έκανε γνωστό πως όλα τα χρήματα από τα πρόστιμα θα πηγαίνουν στην ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους οι ένοπλες δυνάμεις τόνισε πως «έχουν άλλες δουλειές αλλά αν χρειαστεί θα βοηθήσουν».

ΙΤΑΛΙΑ
Δεν έχει τέλος η τραγωδία που βιώνει η Ιταλία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην ανέρχεται στα 63.927 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 6.077. .  Παράλληλα, 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί, ενώ 408 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 3.204 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.