Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τρία μέτωπα φωτιάς στον Βόλο

Μάχη σε δύο μέτωπα πυρκαγιών έδωσαν οι πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βόλου και Αλμυρού.
Σχεδόν ταυτόχρονα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν έξω από το νέο Κοιμητήριο Βόλου και στην περιοχή του Διμηνίου.
Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στις 12.25 το μεσημέρι σε οικοπεδικό χώρο έξω από το νέο Κοιμητήριο (Κούκος) του Βόλου.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Βόλου και οι πυροσβέστες επιχειρούν για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς.
Επίσης, στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου για ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς πυκνοί καπνοί έφταναν μέχρι την οδό Λαρίσης και υπήρχουν κίνδυνοι για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.
Λίγη ώρα αργότερα από την φωτιά στο νέο Κοιμητήριο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση μεταξύ Διμηνίου και Σέσκλου, κοντά σε θερμοκήπιο.
Στο σημείο επιχείρησαν για τον περιορισμό της φωτιάς δύναμη της Πυροσβεστικής Βόλου, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις και από την Πυροσβεστική της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου και της Πυροσβεστικής Αλμυρού.
Στον οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Διμηνίου, κάηκαν πάνελ και διάφορα άλλα υλικά μεταλλικών κατασκευών. Οι ζημιές περιορίστηκαν μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, εντός του οικοπεδικού χώρου.
Τρίτη φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 20.40 το απόγευμα σε οικόπεδο πίσω από το παλιό εργοστάσιο Οινόπνευμα, στους Αγ. Αναργύρους, όπου βρισκόταν κοντέινερ που χρησίμευε για αποδυτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δάφνης με τα στοιχειώδη έπιπλα.  Λόγω των υλικών του κοντέινερ και των επίπλων άρχισε να βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός που έφτασε μέχρι τη Ν. Ιωνία.  Στο σημείο πήγαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα που άμεσα έβγαλαν από το κοντέινερ τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν και έσβησαν τη φωτιά, χωρίς όμως να μπορέσουν να σώσουν το κοντέινερ..