Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Α. Μπέος: Πρωτοπορεί ο Δήμος με τη μονάδα SRF – Αυξάνονται κάθε μέρα οι παιδικοί καρκίνοι απαντά η Α. Γάντζου

Βέβαιος για την έγκριση του εργοστασίου παραγωγής SRF στον Βόλο εμφανίστηκε ο Α. Μπέος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. «Πρέπει να ακολουθούμε τις πρακτικές του 1960 ή 1970 ή να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Βέβαια δεν ξέρω αν οι μονάδες στην Ευρώπη είναι στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος Βόλου πάντως, με τη συνδρομή των υπηρεσιακών στελεχών και των εξωτερικών συνεργατών κατέθεσε τον φάκελο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που επέστρεψε ολοκληρωμένος και η μονάδα θα είναι σύγχρονη και θα λύσει προβλήματα, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», τόνισε και επανέλαβε ότι η μονάδα που θα φτιάξει ο Δήμος δεν καίει και δεν θάβει τα σκουπίδια, ενώ για το SRF που θα παράγει είπε ότι αν δεν βρεθεί βιομηχανία που θα το θέλει, μπορεί να μεριμνήσει η κυβέρνηση για το που θα διατεθεί.
Ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή «πρέπει να σταματήσουν οι περίεργοι τύποι, που διαμαρτύρονται και επιτέλους, οι πολλοί να υπερισχύουν των λίγων» λέγοντας ότι ποσοστό 80% όσων σήμερα φωνάζουν κάποια εποχή τα έπαιρναν από την ΑΓΕΤ.
Μεγάλο φαγοπότι
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Ριζόπουλος τόνισε ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζεται να γίνουν Πανελλαδικά και είναι 44 δις € με χρήματα της ΕΕ, δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά γιατί υπάρχει μεγάλο φαγοπότι των εταιριών, των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών, για να επενδύσουν κεφάλαια και να βγουν κερδισμένοι. Ο ίδιος είπε ότι η παράταξη θα πάει κόντρα σε αυτή την πολιτική.
Αυξήθηκαν άσθματα και παιδικοί καρκίνοι
Η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αφροδίτη Γάντζου αναφέρθηκε στην επιπτώσεις στην υγεία από την καύση σκουπιδιών αναφέροντας ότι «ως παιδίατρος θα ήθελα να πω, επειδή μιλήσατε για τις εποχές του ’60 και επειδή ο κ. Μουλάς μίλησε για κωλοβακτηρίδια, από το 1994 ιδιωτεύω, τα περιστατικά του βρογχικού άσθματος και παιδικού καρκίνου είναι πολλαπλάσια από το ’60 και η ατμοσφαιρική ρύπανση παίζει τον κυριότερο ρόλο όταν μιλάτε για τους γραφικούς που κρεμιούνται στην ΑΓΕΤ θα δέχεστε ότι υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις».