“Βόλβη Μπροστά”: Ολόκληρη η ομιλία της πρώτης εκδήλωσης (31/03/2019)

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή ανταπόκριση σας είναι συγκινητική.

Σήμερα με την παρουσία σας στέλνετε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον δήμο: Δεν θα γυρίσουμε πίσω.

Εμείς Επιμένουμε να πάμε Μπροστά. Εμείς Μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια να σηκώσουμε ψηλότερα τον τόπο μας.

Κοιτάζω τη γεμάτη αίθουσα, και βλέπω πρόσωπα γνωστά, πρόσωπα αισιόδοξα και  αποφασισμένα.

Δίπλα στους παλιούς, στους έμπειρους, βλέπω και «νέους». Νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους που μπαίνουν για πρώτη φόρα στον εκλογικό στίβο.

Αυτές οι εκλογές έχουν έντονο το άρωμα και την παρουσία γυναίκας. Ο μεγάλος αριθμός τους, είμαι βέβαιος, ότι θα διαμορφώσει, ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για τον δήμο μας, σε μια πιο ισόρροπη ανάπτυξη, πιο δίκαιη για όλους τους δημότες μας. Και σίγουρα θα τον ομορφύνει περισσότερο.

Όλες και όλοι, έχουμε έναν κοινό στόχο:

Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.  Σήμερα, στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού Βόλβη Μπροστά, συνεχίζουμε και αρχίζουμε. Συνεχίζουμε τη δημιουργική προσπάθεια  που έθεσε γερές βάσεις στον δήμο Βόλβης.

Και αρχίζουμε τώρα να αποκομίζουμε τους καρπούς αυτής της δημιουργικής προσπάθειας.

Οι καρποί αυτοί, σημαίνουν ανάπτυξη, σημαίνουν θέσεις εργασίας, σημαίνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες ζωής. Εδώ, βρίσκεται η διαφορά με τους αντιπάλους μας.

Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, που όλα ισοπεδώθηκαν, που οι χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους μειώθηκαν δραματικά, εμείς κρατήσαμε το δήμο μας όρθιο, ήμασταν παρόντες, ήμασταν δίπλα στις κοινωνίες μας και συμβάλαμε στη συνοχή τους.

Αυτό ήταν δύσκολο έργο, και απαιτήθηκε πολύ σκληρή δουλειά. Εμείς γι αυτό έργο, γι’ αυτήν την προσπάθεια, που βοήθησε σημαντικά την πρόοδο του τόπου μας, είμαστε περήφανοι.

Κάποιοι άλλοι ήταν απόντες, ή δεν ήθελαν να βοηθήσουν, και σήμερα, προεκλογικά, εμφανίζονται ως θαυματοποιοί,  για να φτιάξουν ένα ονειρικό κόσμο.

Σήμερα όμως, με αυτήν τη συγκέντρωση, τους στέλνουμε το μήνυμα :

«Ας επιστρέψουν στα όνειρά τους και στον ύπνο του δικαίου που είχαν, ο δήμος μας, έχει διοίκηση, έχει δήμαρχο».

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι,

Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης στην χώρα μας, ο τουρισμός αποτελεί μοχλό δημιουργίας και ανάπτυξης. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι με οργανωμένες κινήσεις, με στρατηγική και σχέδιο, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε κατακόρυφα η τουριστική κίνηση στον δήμο μας. Κι αυτό σημαίνει, ότι ολοένα και περισσότεροι συνδημότες μας βρήκαν δουλειά. Ήταν, είναι και θα είναι βασικός στόχος μας, να ενισχύσουμε τον τουρισμό, γιατί έτσι καταπολεμούμε την ανεργία, και ελπίζουμε ότι αύριο, θα συγκρατήσουμε, και θα απασχολήσουμε εδώ, μαζί μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Βαδίσαμε με συγκεκριμένη στρατηγική και στόχο στον τουρισμό, όπως και αλλού. Αρχικά, δημιουργήσαμε ένα υπέροχο τουριστικό σήμα, και με μια μεγάλη έρευνα, μάθαμε τι ζητούν Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Βγήκαμε στις διεθνείς εκθέσεις σε Βελιγράδι, Σόφια, Βουκουρέστι και στη Βαρσοβία, όλοι μαζί ενωμένοι. Ο δήμος και οι τουριστικές ενώσεις μας, έδειξαν στους ξένους ότι είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, σε πείσμα ορισμένων που θέλουν να διχάσουν και να φέρουν την καταστροφή. Αυτή τη στιγμή έχουμε σύγχρονα τουριστικά έντυπα του δήμου Βόλβης σε επτά γλώσσες.

Τι διαφημίσαμε στους ξένους;

Διαφημίσαμε τις υπέροχες παραλίες μας. Ακτές που οργανώσαμε υποδειγματικά, με φροντίδα και μεράκι. Η δουλειά που γίνεται, δεν είναι απλά λόγια αλλά επιβραβεύθηκε. Οι ακτές μας επί σειρά ετών έχουν 8 Γαλάζιες Σημαίες, μια διεθνή διάκριση. Να είστε περήφανοι και να το προβάλετε, ότι ο μικρός δήμος Βόλβης, έχει σε σχέση με άλλους δήμους πολλές Γαλάζιες Σημαίες.

Αυτό δεν είναι σύμπτωση, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας. Δεν σταματήσαμε εκεί, αναπτύξαμε ένα διεθνές τουριστικό προφίλ, θεμελιώνοντας συνεργασίες με δήμους και περιφέρειες της Σερβίας και της Βουλγαρίας.

Μια σωστή διοίκηση όμως, δεν μπορεί να επαναπαύεται σε ότι έχει κάνει, αλλά πρέπει να κοιτάει μπροστά κι αυτό κάνουμε, βλέποντας το μέλλον. Εκπονήσαμε λοιπόν, ειδική μελέτη στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού, την οποία παρουσιάσαμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα.  Με βάση αυτήν, θα κινηθούμε στο μέλλον, έχοντας έναν κύριο στόχο: να ανεβάσουμε την ποιότητα των τουριστών, να προσελκύσουμε επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα.

Με στοχευμένες δράσεις σε νέες αγορές, σε νέα κοινά, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα οποία, συμμετέχουμε ήδη, σε πρωτοποριακό χρηματοδοτούμενο  πρόγραμμα, που θα δημιουργήσει ειδικές εγκαταστάσεις σε ακτές και άλλα τουριστικά σημεία.

Παράλληλα, μέσω αυτού του στρατηγικού σχεδίου, θα ανοίξουμε με συστηματική προβολή, το κεφάλαιο «εγχώριος τουρισμός» στα ορεινά και τα παραλίμνια χωριά μας.

Αυτά δεν είναι λόγια, ή υποσχέσεις, όπως θα ακούσετε να τάζουν άλλοι.

Όσα θα εφαρμόσουμε είναι αποτυπωμένα σε μια σοβαρή μελέτη, με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που πρόκειται να μπουν άμεσα σε εφαρμογή. Με εκστρατείες προβολής εντός και εκτός Ελλάδας.

Επειδή εμείς προβάλουμε τα καλά του δήμου μας, και δεν διογκώνουμε τα όποια στραβά. Εμείς διαφημίζουμε τα πλεονεκτήματα μας, και δεν φτιάχνουμε κατασκευασμένα ρεπορτάζ καταστροφολογίας.

Θα επιμείνω στο θέμα τουρισμός, γιατί αποτελεί τη βασική οικονομική ατμομηχανή του δήμου Βόλβης, και μπορεί, να σηκώσει και τους άλλους παραγωγικούς τομείς. Οι τουρίστες με υψηλό επίπεδο θα αναζητήσουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Θα αναζητήσουν τοπικά αγροτικά προϊόντα, θα αναζητήσουν τοπικές σπεσιαλιτέ στα εστιατόρια, θα περιηγηθούν σε πολιτιστικά μνημεία και σε αξιοθέατα σε όλο τον δήμο. Θα αφήσουν περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά, και θα μας διαφημίσουν επαρκώς στην πατρίδα τους.

Δεν θέλουμε τέτοιους τουρίστες;

Τέτοιοι επισκέπτες, δεν θα γεμίσουν το πεντάστερο ξενοδοχείο, που θα λειτουργεί στην Ασπροβάλτα;

Σε μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ, με παράλληλο ιστορικό θεματικό πάρκο, από τα ελάχιστα που θα υπάρχουν σε όλη την χώρα. Με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες, όπως η χρήση ενός σύγχρονου συνεδριακού χώρου και η διασφαλισμένη απασχόληση δικού μας ανθρώπινου δυναμικού.

Και όμως φίλες και φίλοι. Αυτή την επένδυση, από τις λίγες σε μια χώρα που κοπιάζει να βγει από το βούρκο της κρίσης, οι καταστροφολόγοι έχουν βαλθεί να τη σταματήσουν.

Έφτασαν στο σημείο, να ζητούν από τους επενδυτές, να μην ανοίξουν γραφείο για να προωθήσουν το έργο τους, επειδή τάχα είναι προεκλογική περίοδος.

Είναι όμως οι ίδιοι, που στάθηκαν από την αρχή απέναντι, σε αυτήν την μεγάλη επένδυση στην Ασπροβάλτα, η οποία είχε ξεκινήσει από την περίοδο του πρώην δήμου Αγίου Γεωργίου, αλλά εμείς την ολοκληρώσαμε.  Στη μανία τους να έρθουν στην εξουσία, δε διστάζουν να επιδιώκουν την καταστροφή. Τους έχω όμως δυσάρεστα μαντάτα, που δεν θα τους αρέσουν. Οι επενδύσεις δεν θα σταματήσουν. Έχουν έρθει και άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Για τουριστικές επενδύσεις και σε άλλες περιοχές. Για τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας, αλλά και για δημοτικές εκτάσεις στον Σταυρό και στα Βρασνά.

Κανείς τους δεν θα σταματήσει την πρόοδο αυτού του τόπου. Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε μπροστά, και να φέρουμε νέες θέσεις εργασίας σε αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Ο τουρισμός είναι ίσως το κύριο όχημα, από το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε για τον δήμο Βόλβης. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά, που μας δίνει αυτός ο ευλογημένος τόπος: Τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Αυτό πράξαμε και αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον.

Αναδείξαμε το αρχαιολογικό έργο στον δήμο μας, με μια ημερίδα προς τιμήν του αείμνηστου Νίκου Μουτσόπουλου, και σήμερα, μαζί με την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε από κοινού στον μεγάλο στόχο: να ανοίξουμε το Κάστρο της Ρεντίνας για το κοινό.

Επιτέλους, αυτό το σημαντικό μνημείο πρέπει να είναι επισκέψιμο, να αποτελεί τμήμα ενός πολιτιστικού άξονα, που θα αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στον Λόφο Καστά και στους Φιλίππους.

Επίσης επιδίωξή μας, είναι η δημιουργία ενός μουσειακού εκθετηρίου στην περιοχή μας.

Σύντομα, εκδίδεται τόμος με το αρχαιολογικό έργο στον δήμο Βόλβης, το οποίο θα είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά και θα αποτελεί επίσημο δώρο, και πρεσβευτή της ιστορίας μας, στους επισήμους που θα μας επισκέπτονται. Αλλά και θα κοσμεί, τις δημοτικές βιβλιοθήκες.

Την ίδια στιγμή, όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε φιλότιμα να αναβαθμίσουμε το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πως άνθησε ο πολιτισμός.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, στηρίχθηκαν έμπρακτα, από τον ΟΠΑΠ, και δημιουργήθηκαν νέες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από όλο τον δήμο, ενώ ενισχύθηκαν τοπικές γιορτές, σε όλες τις γωνιές του δήμου μας.  Όπου χρειάστηκε, παραχωρήθηκαν δημοτικά κτίρια για πολιτιστικές χρήσεις, για να γίνουν βιβλιοθήκες, για να γίνουν μικρά λαογραφικά μουσεία.

Κι εδώ ορισμένοι πετροβολούν τα δέντρα που καρπίζουν. Χτυπούν τους πολιτιστικούς συλλόγους επειδή δεν τους στηρίζουν. Αν είναι δυνατόν, να μηδενίζεις, το κολοσσιαίο έργο των συλλόγων μας, για καθαρά μικροπολιτικά οφέλη.

Εμείς, τιμούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Γενικώς, τιμούμε και ενισχύουμε, κάθε συλλογική δράση, που κρατά τους νέους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενώνει την κοινωνία, και προβάλει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και  την ιστορία  μας.  Ο δήμος Βόλβης, προασπίζει τον πολιτισμό και με αυτόνομες δράσεις, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στα Νέα Βρασνά.

Την ίδια ώρα, δυναμώσαμε τη Μουσική Σχολή του δήμου μας, και είμαστε όλοι περήφανοι για τα επιτεύγματά της. Πολλά παιδιά μας, διδάσκονται μουσική, συμμετέχουν στις χορωδίες και τις φιλαρμονικές μας, και δίνουν συναυλίες εντός κι εκτός Ελλάδας.

Στην άλλη κληρονομιά μας το περιβάλλον, ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τη λίμνη Βόλβη, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην χώρα. Έχουμε ήδη συνάψει προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια, για την υλοποίηση της προμήθειας και τοποθέτησης τεσσάρων πλωτών εξεδρών στη λίμνη, ώστε να αποτελέσουν εφαλτήριο, τόσο για ήπιες δράσεις οικοτουρισμού, όσο και για τη βοήθεια στους ψαράδες μας.

Πρόκειται να ακολουθήσουμε ειδική εκστρατεία προβολής της λίμνης Βόλβης, που θα φέρει επισκέπτες στα παραλίμνια χωριά, αλλά και να διαμορφώσουμε συνθήκες εναλλακτικού τουρισμού.

Η ανάδειξη της λίμνης θα γίνει και μέσα από την ανάπτυξη και των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας. Κι εδώ πρέπει να πούμε αλήθειες.

Εμείς, δεν κρύβουμε την αλήθεια, ούτε τα προβλήματα. Ακόμα, κι αν τα προβλήματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς, σηκώνουμε τα μανίκια και μπαίνουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις. Έτσι μάθαμε από τους παλιότερους, και όχι στα σίγουρα, να καταγγέλλουμε από μακριά. Όταν τα Λουτρά ήρθαν στον δήμο Βόλβης πριν εννέα χρόνια, κουβαλούσαν υποχρεώσεις περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Από δάνειο 1.000.000 που είχε πάρει ο προηγούμενος δήμος Απολλωνίας και από συσσωρευμένα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, καθώς και σε απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές.

Είχαμε μια κινούμενη άμμο με χρέη, που βύθιζε την επιχείρηση σε κάθε προσπάθεια.

Η επιχείρηση των λουτρών, βασίζονταν στα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω όμως της κρίσης, έγιναν περικοπές, και οι παροχές ελαχιστοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης να πέσει κατακόρυφα.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις. Ερευνήσαμε τα οικονομικά δεδομένα, συντάξαμε μελέτη βιωσιμότητας, προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη.  Προσέξτε.  Δεν ζημιώσαμε τους δημότες, αλλά αντιθέτως, καταφέραμε να ξεπληρώσουμε τους  προμηθευτές και τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς, τα χρέη ήταν μεγάλα, και σε αυτά προστέθηκαν πρόστιμα από ελέγχους της εφορίας και του ΙΚΑ. Τέτοιες υποχρεώσεις  καμιά δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Μην ακούτε λοιπόν τα παραμύθια των λασπολόγων.

 

Η αντιπολίτευση, που τώρα πανηγυρίζει χαιρέκακα,  που ήταν τόσο καιρό; Δεν συμμετείχαν σύμβουλοί της στο διοικητικό συμβούλιο; Δεν έπαιρναν αποφάσεις κι αυτοί; Ποια πρόταση κατέθεσε τόσο καιρό; Δεν κατέθεσαν ποτέ καμία πρόταση, γιατί απλά δεν ασχολήθηκαν, γιατί απλά δεν είχαν τι να προτείνουν.  Και το τραγελαφικό είναι, ότι έχουν πάρει στην αγκαλιά τους, την πλειοψηφία αυτών που ήταν επικεφαλής της εταιρείας των λουτρών. Δηλαδή από τη μια κατηγορούν εμάς, για κακοδιαχείριση των λουτρών, και από την άλλη έχουν «αγκαλιάσει» αυτούς που ασκούσαν διοίκηση στα λουτρά. Ο παραλογισμός, σε όλο το μεγαλείο του.

Για το δάνειο του 1.000.000 ευρώ, ο δήμος μας έχει πληρώσει 950.000 ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε 4 απορριμματοφόρα και 500 κάδους, αλλά δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες άλλων, οι οποίοι μας κουνάνε και το δάκτυλο.

Εμείς δώσαμε εντολή κι εκπονήθηκε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, μια αναπτυξιακή μελέτη, που δείχνει ακριβώς ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αν πέσουν κεφάλαια και ανακαινιστούν εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.

Έχουμε δηλαδή στα χέρια μας, την απόδειξη για κάθε υποψήφιο επενδυτή, ότι αξίζει μια επένδυση στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, παρά τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις.

Και το αποτέλεσμα ήρθε πριν λίγες μέρες. Ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Μην ακούτε λοιπόν αοριστίες και ευχολόγια, ότι ο δήμος μπορεί μόνος του, να λειτουργήσει τα Λουτρά. Απόδειξη ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις λουτρών κλείνουν, η μία μετά την άλλη, ακόμα και σε κοντινούς δήμους.

Αντί να χαιρετίσουν αυτό το ενδιαφέρον οι κύριοι της αντιπολίτευσης, θέλουν να χαλάσει και αυτή η επένδυση. Αλήθεια γιατί;

Γιατί απλώς, θέλουν να πάρουν την διοίκηση του δήμου; Όχι μόνο αυτό φίλες και φίλοι.

Αυτοί  έκαναν  μια παράταιρη συνεργασία, γιατί θέλουν το δήμο λάφυρο.

Θέλουν να μετατρέψουν τον δήμο Βόλβης σε ένα απέραντο τσιφλίκι τους.

Θέλουν να καταστρέψουν το δίκαιο, για να εξυπηρετούν το άδικο.

Θέλουν έναν δήμο άντρο ανομίας και συμφερόντων.

Είναι γελασμένοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Πηγαίνουμε μπροστά.

Γιατί θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες.

Θέλουμε να προχωράμε με τις ικανότητες μας, και με αίσθημα δικαίου.

Αυτό το φωτεινό παράδειγμα θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, και όχι να τους μεγαλώσουμε σε μια κοινωνία ανηθικότητας.

 

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι,

Από αυτό εδώ το βήμα, θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα.

Δεν θα ανεχθούμε άλλες απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες. Τέλος η ανοχή.

Καταδικάζω, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τη βάναυση επίθεση, που δέχθηκε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νυμφόπετρας, η Αναστασία Ιορδανίδου, από αδερφό υποψήφιου δημάρχου, μέσα στο δημοτικό κατάστημα, μπροστά στην κόρη της και τη φίλη της.

Αναστασία, είμαστε στο πλευρό σου.

Να γνωρίζεις ότι κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος για τέτοιες πράξεις. Επειδή απλά τέτοιες άνανδρες πράξεις, δεν δικαιολογούνται από κανένα. Θα τιμωρηθούν και από τη δικαιοσύνη, αλλά και από την κάλπη στις 26 Μαΐου. Με την επίθεση στην Αναστασία, με τις λασπολογίες και τις συκοφαντίες, δείχνουν πόσο απελπισμένοι είναι.

Πόσο χαμηλά θέλουν το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Δείχνουν ότι δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά απειλές, δεν έχουν θέσεις, αλλά εκβιασμούς, δεν έχουν προτάσεις, αλλά συκοφαντίες.

Δυστυχώς για αυτούς, οι εποχές του σκοταδισμού, με τις χειροδικίες, και τις απειλές, ανήκουν στο παρελθόν. Περιμένουμε δημόσια, από όλους, και το εννοώ από όλους, εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου, να καταδικάσουν τέτοιες πράξεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σύρουν την προεκλογική περίοδο στον βούρκο. Χρησιμοποιούν στημένα ρεπορτάζ και επιλεκτικές φωτογραφίες, στολίζοντάς τες, με παχιά ψέματα. Έχουν αρχίσει να ρίχνουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα και συκοφαντούν συστηματικά τον τόπο μας. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές. Ο λαός του δήμου Βόλβης, θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις εκλογές. Χώρια ή μαζί, την ξέρουν τη μοίρα και το ριζικό τους.

Σας καλώ, να μην πέσετε στην παγίδα τους. Εμείς έχουμε ως όπλο το έργο μας, και το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο. Με επιχειρήματα, με θέσεις, με αποτελέσματα. Διεκδικούμε την  εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, επειδή αποδείξαμε, ότι μπορούμε να συμβάλουμε δυναμικά σε ένα καλύτερο αύριο.

Τους καλώ, να προσέλθουν σε μια υγιή αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αν θέλουν το καλό του τόπου, έστω κι αν θα κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, για το καλό του τόπου μας.

Αυτή είναι η διαφορά μας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί, δεν έχουμε ρεβανσισμό, αλλά στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομόνοιας, για το κοινό όφελος.

Εμείς δεν διχάζουμε, αλλά ενώνουμε.

 

Κι ενώ κάποιοι συκοφαντούν, η Ελλάδα παρακολουθεί, και το έργο που γίνεται στον δήμο μας, έχει πανελλαδική αναγνώριση. Εκτός από την πρωτοπορία στις Γαλάζιες Σημαίες, ο ΕΟΤ μας επιβραβεύει για τα ετήσια προγράμματα τουριστικής προβολής, ως υπόδειγμα σωστής προετοιμασίας.

Το υπουργείο Παιδείας ως απόδειξη σωστής λειτουργίας και όχι σύμπτωση, επιλέγει τα σχολεία του δήμου Βόλβης, για να αρχίσει από αυτά η πανελλαδική διανομή των σχολικών γευμάτων.

Αποτελεί τιμή για τον δήμο Βόλβης, ότι από αυτόν, εγκαινιάστηκε η πανελλήνια εκστρατεία, για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας και θα είναι από τους ελάχιστους δήμους, όπου σχεδόν όλοι οι δημότες θα πάρουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Η συμμετοχή σχεδόν 1.400 εθελοντών πολιτών, στις εκστρατείες καθαριότητας πέρσι, που οργανώθηκε από τον δημοτικό οργανισμό του ΟΠΑΠ, αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ, για τόσο μικρό δήμο και εκθειάστηκε απ’ όλους.

Βρισκόμαστε επάξια στους πιο πρωτοποριακούς, στους πιο οργανωμένους, στους πιο νοικοκυρεμένους δήμους της χώρας. Και γι αυτό σας ευχαριστώ όλους. Από τους ευσυνείδητους δημότες μας, έως τους δημοτικούς υπαλλήλους μας.  Είναι δικό σας επίτευγμα αυτό, και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σας το στερήσει. Δεν θα αφήσω κανέναν, να μας μετατρέψει σε ουραγούς.

Η θέση μας είναι μόνο Μπροστά.

 

Φίλες και φίλοι,

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, επιτελέστηκε σημαντικό έργο, που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Θα αναπτυχθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε αναμφισβήτητα δεδομένα.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στα σχολεία μας, παρά την οικονομική κρίση και τις κακοκαιρίες. Και οι 30 σχολικές μονάδες, λειτούργησαν στην εντέλεια, έγιναν πάρα πολλές κτιριακές βελτιώσεις, ενισχύθηκαν τα σχολεία στα προγράμματα τους, και έγιναν πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις για γονείς και μαθητές.

Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που καταβάλαμε με τις παιδικές χαρές. Ήδη λειτουργούν δέκα νέες πιστοποιημένες, ενώ άλλες 31 βρίσκονται υπό δημοπράτηση, ώστε κάθε οικισμός θα έχει σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Ήδη έχουμε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο, την υποβολή για χρηματοδότηση της κατασκευής δύο νέων παιδικών σταθμών, στην Νέα Απολλωνία και στον Σταυρό. Παράλληλα, προχωράει η μελέτη για την ανακαίνιση και αναβάθμιση 4 κτηρίων σε Ασπροβάλτα, Αρέθουσα, Σχολάρι και Νέα Μάδυτο,  ώστε να λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί. Αυτούς τους 6 παιδικούς σταθμούς, θα μπορούσαμε να τους είχαμε τελειώσει, αν δεν πληρώναμε αυτά τα χρόνια 800.000 ευρώ, για το δάνειο του πρώην δήμου Ρεντίνας.

 

Εκτός από τον τουρισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτός ο δήμος, στάθηκε στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.

Με τη λειτουργία του Βοήθεια στο Σπίτι, με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς, με πλήθος ιατρικών δράσεων σε όλο το δήμο, με την διανομή τροφίμων, με την μείωση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, με την πρόσφατη δημιουργία της κάρτας αλληλεγγύης, με τον Δημοτικό Ανταποκριτή, με τις πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ανέργους, με την υποδειγματική λειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΒ εκτελεί το έργο του αποχετευτικού δικτύου Βρασνών και Σταυρού, ενώ αναμένουμε τη δημοπράτηση του βιολογικού σταθμού στα Βρασνά και τα έργα αντικατάστασης αγωγών σε Αρέθουσα και Νέα Απολλωνία, καθώς και για τη μεταφορά νερού από το Σχολάρι στο Νικομηδινό και από τον Περιστερώνα στον Στίβο. Άμεση ήταν η ανταπόκρισή μας στο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο νερό της Νυμφόπετρας, ήδη η νέα γεώτρηση έγινε και τελείωσε στον Προφήτη και ετοιμάζεται η μεταφορά του με κατασκευή αγωγού.

 

Υπάρχουν όμως και αυτά που δεν φαίνονται.

Ενέργειες που έθεσαν τις βάσεις, για τη μελλοντική ανάπτυξη του δήμου Βόλβης.

Δεν φάνηκε η τεράστια δουλειά που έγινε μεθοδικά, και επί χρόνια, για το λιμάνι του Σταυρού, το οποίο είχε ένα μπλεγμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν μπορούσε να το αξιοποιήσει ο δήμος.

Τώρα όμως μπορούμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον, να δώσουμε άλλη μορφή στο παραλιακό τόξο, και μια άλλη πνοή στον τόπο μας.

Σας ενημερώνω, ότι αυτοί που ασχολούνται με επενδύσεις, έμαθαν για τη δημιουργία του δημοτικού λιμενικού γραφείου, και ήδη, υπάρχει ενδιαφέρον για μαρίνες και στην Ασπροβάλτα και στο Σταυρό, καθώς και από εταιρεία υδροπλάνων για δημιουργία σταθμών, στον κόλπο και στη λίμνη.

Όλα αυτά που σας λέω δεν είναι απλά λόγια, δεν είναι κενές υποσχέσεις, αλλά συγκεκριμένες δράσεις που εξελίσσονται. Την επόμενη περίοδο, θα αναπτύξουμε, πιο συγκεκριμένα το σχέδιο μας για το μέλλον, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε.

 

Δεν καταστρέφουμε, ούτε τάζουμε, αλλά προγραμματίζουμε και δημιουργούμε .

Συνδυάζουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Δηλαδή, προασπίζουμε τον πολιτισμό μας, στηρίζουμε τον τουρισμό, επενδύουμε στην παιδεία. Και όταν απαιτηθεί, σηκώνουμε τα μανίκια, και μπαίνουμε στη μάχη όπου χρειαστεί. ¨Όπως έγινε με τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού, όπου είδατε τη δουλειά που έγινε από όλους, για να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές.

Θα ήθελα να ξέρω, γιατί δεν εμφανίστηκαν εκείνες τις δύσκολες ώρες, οι επίδοξοι δήμαρχοι, που τόσο νοιάζονται για τον τόπο μας. Αλήθεια που ήταν; Αλήθεια που ήταν όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν έλλειπαν μόνο από τα δημοτικά συμβούλια, ήταν απόντες και από όλες τις κοινωνικές δράσεις.

 

Η διαχείριση της καθημερινότητας, πρόκειται να είναι το κύριο μέλημα μας για την επόμενη θητεία. Η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί αγκάθι για όλους τους δήμους της χώρας.

Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιδιορθώνει κάθε χαλασμένη λάμπα, να συντηρεί στόλους απορριμματοφόρων, να διορθώνει δρόμους, κι όλα αυτά μετά τις μεγάλες περικοπές που έγιναν, και με το λιγοστό προσωπικό που τις επιτρέπεται να έχει.

Αλλά είναι καθήκον μας, να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια 3 νέων απορριμματοφόρων και 350 κάδων. Επίσης σε συμφωνία και αφού ξεπεράσαμε τα διαδικαστικά, αναμένουμε από την ΕΕΑΑ 1 απορριμματοφόρο και 400 κάδους και  αρχίζουμε την ανακύκλωση, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν οι κώδωνες για το γυαλί.  Έχουμε σε εξέλιξη τον διαγωνισμό για την αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, με την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων led. Θα αλλαχθούν 12.500 λάμπες και φωτιστικά σώματα σε όλους τους οικισμούς, θα έχουμε καλύτερο φωτισμό και συντήρηση για 12 χρόνια. Δεν θα υπάρχουν πλέον καμένες λάμπες, γιατί θα υπάρχει κεντρικός τηλεματικός έλεγχος, έτσι ώστε όταν καίγεται μια λάμπα, ο εργολάβος συντήρησης θα το γνωρίζει αμέσως και  θα πρέπει να την αλλάζει άμεσα.

Και όλα αυτά θα πληρωθούν από την εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς λόγω της τεχνολογίας των Led θα πληρώνουμε λιγότερο ρεύμα στην ΔΕΗ, και από τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε θα πληρωθεί ο ανάδοχος του έργου.  Αυτόν τον διαγωνισμό, που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια, και θα λύσει σημαντικά προβλήματα, βάζοντας τον δήμο πρωτοπόρο στις νέες τεχνολογίες, η αντιπολίτευση τώρα θέλει να τον σταματήσει.

 

Στασιμότητα, λάσπη και καταστροφολογία.

Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έκανε αναφορά προς τη διοίκηση και τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και προς την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός και στημένος για συγκεκριμένη εταιρεία, και ζητούσε να τον σταματήσουμε άμεσα.

Πριν 2 μέρες έλαβα αυτήν την επιστολή, η οποία απευθύνεται στους ίδιους, και λέει τα ίδια. Τυχαίο, δεν νομίζω.  Χθες αυτή την επιστολή την ανάρτησε στο Facebook υποψήφιος δήμαρχος.

Πραγματικά ενοχλήθηκα για τον τρόπο που πολιτεύονται κάποιοι, αλλά ήμουν σίγουρος, ότι κάναμε το σωστό, ότι έγινε σωστή δουλειά από τους συμβούλους και την υπηρεσία μας.

Ο διαγωνισμός, είναι διεθνής. Πρόκειται για ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα ένστασης ή προσφυγής από κάθε ενδιαφερόμενο, αν διαφωνεί με τους όρους του διαγωνισμού ή με τη διαδικασία.

Ακούστε, λοιπόν. Την Παρασκευή στις 13:00 έληξε η προθεσμία υποβολής των προσφορών. Αγαπητοί φίλοι και φίλες δεν έγινε καμία ένσταση, δεν είχαμε καμία προσφυγή.

Προσφορές; Πέντε εταιρικά σχήματα κατέθεσαν προσφορές.

Ερωτώ, είναι  φωτογραφικός, είναι ο στημένος  ο διαγωνισμός που έχει πέντε ενδιαφερόμενους;

Και ακούστε ποιοι ενδιαφέρονται για το έργο μας: ο όμιλος COSMOTE, ο όμιλος ΔΕΗ, ο όμιλος Δαβίδ, η τεχνική εταιρεία Θέμελη μαζί με ιταλικό όμιλο και ο όμιλος Μυτιληναίου.

Αν μη τι άλλο πρέπει να βγουν άμεσα να δηλώσουν, ή ότι είναι άσχετοι ή ότι τους παρέσυραν, και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

 

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν την αξιοπιστία μου και την εντιμότητά μου. Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα μου, για να με χτυπήσουν πολιτικά.

Είναι γελασμένοι,  πλανώνται πλάνην οικτράν, αν νομίζουν ότι μπορούν να με βλάψουν. Τους απαντώ ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι εδώ και μπορώ να σας κοιτάζω περήφανα, γιατί είμαι καθαρός.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι κρίνουν εξ ιδίων τους άλλους, κύριοι τις αντιπολίτευσης δεν είμαστε ίδιοι. Εμένα δεν με συγκινούν οι μερσεντές, τα τζιπ, το χρήμα και τα μεγαλεία. Γεννήθηκα σεμνός και ταπεινός και έτσι θα πεθάνω.

Για μένα, η μεγαλύτερη επένδυση, ο μεγαλύτερος πλούτος είναι τα παιδιά μου, και για αυτά αγωνίζομαι.

Αγαπητοί μου, σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πίσω.

Δεν θα τους περάσει η καταστροφολογία, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά.

 

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζετε ποιος είμαι, και τι πρεσβεύουν οι αρχές μου.

Δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

Θα μείνουμε πιστοί στο σχέδιο ανάπτυξης του δήμου μας.

Στόχος να οδηγήσουμε τον δήμο Βόλβης, τον τόπο μας, ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μπροστά.

Μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία νίκης. Μια πορεία με οδηγούς: τη γνώση, την εμπειρία των παλαιότερων, αλλά και τον ενθουσιασμό, τη φαντασία και τις ιδέες των νέων.

 

Ο συνδυασμός Βόλβη Μπροστά, εγγυάται ότι θα αγωνιστεί ολόψυχα για να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι.

Είμαστε οι εγγυητές αυτής της ενότητας, γιατί έχουμε όραμα, σχέδιο για να το υλοποιήσουμε, και τους ανθρώπους για να το εφαρμόσουν. Έχουμε όλους εσάς μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.

Απευθύνομαι στους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Θέλω να σας ευχηθώ έναν καλό και έντιμο αγώνα. Να μη φοβάστε να αναμετρηθείτε με το ψέμα.

Να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας για το συμφέρον τους, για το συμφέρον του τόπου μας.

Να γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια ομάδα, που επιδιώκει το κοινό καλό.

Μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους κατοίκους του δήμου Βόλβης, συνεχίζουμε.

Και αρχίζουμε τον νέο αγώνα, που θα μας φέρει τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Εκεί θέλουμε μια καθαρή και μεγάλη νίκη, χωρίς δεύτερους γύρους, χωρίς να είμαστε δέσμιοι ενός μη αυτοδύναμου δημοτικού συμβουλίου.

Δεν φοβόμαστε να συνεργαστούμε, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε παζάρια, ούτε να υποκύψουμε σε πιέσεις.

Γι αυτό ζητάμε από τους πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους από την πρώτη Κυριακή, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Επιμένουμε.

Επιμένουμε στη διαφάνεια και την εντιμότητα.

Επιμένουμε στο όραμα και την ανάπτυξη.

Επιμένουμε, να μένουμε και να δημιουργούμε στον δήμο Βόλβης.

Και να είστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

Μαζί συνεχίζουμε.

Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά.

Με τη βοήθεια του Θεού, θα φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τόπο μας.

Καλό και νικηφόρο αγώνα.

Σας ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.