Βρέθηκε επενδυτής για τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας δήμου Βόλβης

Επιχειρηματικός όμιλος παρέλαβε από τον δήμο Βόλβης τη μελέτη ανάπτυξης που εκπονήθηκε πρόσφατα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα στον Σταυρό, είχε ο επικεφαλής της εταιρείας «G. Stathopoulos Enterprise» Γιώργος Σταθόπουλος και οι συνεργάτες του, με αντικείμενο τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού ομίλου, που είχαν εκφράσει από πέρσι το ενδιαφέρον τους για τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, ζήτησαν και παρέλαβαν την Μελέτη Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης των Λουτρών, την οποία είχε εκπονήσει εταιρία επενδυτικών συμβούλων, κατ’ εντολή του δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας διαθέτουν εχέγγυα ανάπτυξης. Η μελέτη καταδεικνύει ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ανακαίνιση – αναμόρφωση όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και τις ανάλογες προωθητικές ενέργειες, η λουτρόπολη μπορεί να διατηρήσει μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 45% και να αποκτήσει πληρότητα που θα φτάνει στο 90%, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων της. Παράλληλα, υποδεικνύονται οι τρόποι χρηματοδότησης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων που επιδοτούν τουριστικές επενδύσεις σε ποσοστό έως και 60%.

Ο κ. Σταθόπουλος εκπρόσωπος της εταιρείας «G. Stathopoulos Enterprise», η οποία ήδη υλοποιεί επένδυση ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ασπροβάλτα, με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων μαζί με ιστορικό θεματικό πάρκο, τόνισε, ότι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας αποτελούν σημαντικό επενδυτικό στόχο, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με τις ξενοδοχειακές υποδομές της Ασπροβάλτας. Η εταιρία πρόκειται να μελετήσει τον φάκελο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης τόνισε: «τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας κουβαλούν ανυπέρβλητα οικονομικά βάρη για έναν μικρομεσαίο δήμο σε μια χώρα με οικονομική κρίση. Ωστόσο, την ίδια στιγμή που γειτονικές λουτροπόλεις έχουν κλείσει, εμείς δεν παραδώσαμε τα όπλα και προχωρήσαμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε η Νέα Απολλωνία να αποτελεί ελκυστική επένδυση για τον ιδιωτικό τομέα. Μέσα από την εκπόνηση της αναπτυξιακής μελέτης και την έγκαιρη αναγνώριση του φυσικού πόρου της, δώσαμε τα κατάλληλα κίνητρα για μια εξέλιξη που θα αναστρέψει τα δεδομένα και θα μεταμορφώσει τη λουτρόπολη σε ένα σημαντικό πόλο έλξης ιαματικού – ιατρικού τουρισμού εντός κι εκτός Ελλάδας, προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη, σε πείσμα των καταστροφολόγων της προεκλογικής περιόδου».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, σε σχέση με την τουριστική επένδυση στην Ασπροβάλτα, βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.