Διαμαντής Λιάμας: «H δουλειά του δημάρχου δεν είναι εύκολη υπόθεση»

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει για άλλη μια φορά το δημαρχιακό θώκο Βόλβης εκφράζει μέσω του GrTimes.gr ο νυν δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας. Ο κ. Λιάμας μεταξύ άλλων  αναφέρεται στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει για τρίτη φορά το δήμο Θεσσαλονίκης, στα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας… δήμαρχος στην καθημερινότητά του αλλά και τις δυσκολίες που έρχονται στις διοικήσεις των δήμων εξαιτίας του «Κλεισθένη».

Ο κ. Λιάμας σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Μπουτάρη κάνει λόγο για «σοφή απόφαση». «Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά επέρχεται κόπωση. Η απόφασή του δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για ανανέωση και η ιστορία για διεκδίκηση της δημαρχίας σε όλους» σχολιάζει ο δήμαρχος Βόλβης. Μιλώντας για την δική του διοίκηση ο κ. Λιάμας δυσκολεύεται να βαθμολογήσει με άριστα το 10 το έργο του. «Αυτό θα τον κάνουν οι πολίτες» λέει. «Πολλά πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε εξαιτίας των συνθηκών δεν μπορούμε να τα κάνουμε» λέει. Κάνει λόγο για απίστευτη γραφειοκρατία που «φρενάρει» αποφάσεις και έργα. «Όλα τα χρόνια που είμαστε διοίκηση επιτελέσαμε ένα σημαντικό έργο» ισχυρίζεται.

Μιλώντας από την «καρδιά» του κέντρου της πόλης, τα γραφικά Λαδάδικα, ο δήμαρχος Βόλβης υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της διοίκησής του είναι ότι μπήκαν σε τάξη τα οικονομικά του δήμου του. Σε ό,τι αφορά τα έργα ιεραρχεί ως πρώτο την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής η οποία πριν μήνες επλήγη από τη θεομηνία που τη «χτύπησε». «Υπάρχουν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία, την οδοποιία, τους δρόμους, την αναβάθμιση του εξοπλισμού μας» σχολιάζει.

Ο κ. Λιάμας μεταξύ πολλών υποχρεώσεων, επισκέψεων σε υπηρεσίες, συσκέψεων με συνεργάτες του μίλησε στο GrTimes.gr και αποκάλυψε πως η δουλειά του δημάρχου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο δήμαρχος Βόλβης που πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ στην Ασπροβάλτα υπογραμμίζει πως αντίστοιχες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τουριστικά την περιοχή του θα γίνουν σε Βρασνά και Σταυρό. «Είμαστε μια τουριστική περιοχή και θέλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του δήμου και των δημοτών μας τα ακίνητα που διαθέτουμε. Υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα να λυθούν αλλά πιστεύουμε ότι τι προσεχές διάστημα θα έχουμε εξελίξεις. Εξελίξεις θα έχουμε και στις εγκαταστάσεις των Λουτρών στην Νέα Απολλωνία που θα αξιοποιηθούν» τονίζει.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο «Κλεισθένης» το νέο νομοθετικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα πλαίσιο δίκαιο. «Δεν ξέρουμε όμως πως θα εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με φοβίζει γιατί δεν έχει αναπτυχθεί η κουλτούρα των συνεργασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φοβάμαι ότι θα υπάρξει αλισβερίσι πάνω και κάτω από το τραπέζι. Δεν με φοβίζει η απλή αναλογική. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε».

«Ένας δήμαρχος πρέπει να αποχωρεί όταν ο κόσμος δεν τον θέλει γιατί είναι αποκομμένος». «Ο δήμαρχος πρέπει να συνομιλεί με τον κόσμο για να γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι επιθυμούν οι πολίτες» αναφέρει.

Ερώτηση: «Οι δήμαρχοι παίρνουν πολλά χρήματα και έχουν εξασφαλίσει μια άνετη ζωή σε περίοδο κρίσης, ισχύει;»

Απάντηση: «Προφανώς και πρόκειται για μύθο. Όταν έχεις ένα μεγάλο εύρος, πολλούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που θέλεις να ενισχύσεις, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν γίνεται ο δήμαρχος να μην ανταποκριθεί. Ο μισθός του δημάρχου Βόλβης είναι 2.200 ευρώ. Έχω να επισκεφτώ 40 χωριά και να είμαι δίπλα σε όσους μου ζητήσουν βοήθεια».

Πηγή: GrTimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.