Διχάζει η μορφή σε μάρμαρο στην εκκλησία Ασπροβάλτας – Τι λέει ο ιερέας

«Για θαύμα» ανήμερα τη Μεγάλη Δευτέρα, την ώρα που γινόταν η παράκληση στον άγιο Γεώργιο, προστάτη της Ασπροβάλτας, κάνουν λόγο όσοι πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Όπως ισχυρίζονται, την ώρα που ο ιερέας λειτουργούσε, σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του αγίου στο μαρμάρινο πάτωμα σχηματίστηκε η εικόνα ενός παιδιού ή μιας γυναίκας, με τους πιστούς να κάνουν λόγο για τον Χριστό ή την Παναγία.

Ο πατέρας Παναγιώτης Κανακάρης δηλώνει ότι «το πραγματικό θαύμα βρίσκεται στο κέντρο του ναού μας και δεν είναι άλλο από τον Χριστό. Αυτό που εντόπισαν οι πιστοί δεν είναι άλλο από νερά στο μάρμαρο του πατώματος», απορρίπτοντας τις θεωρίες περί θαύματος.

Το ίδιο απαντούν και από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, όπου ανήκει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας. «Δεν είναι τίποτα» αρκέστηκε να δηλώσει στην «Espresso» συνεργάτης του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Θεολόγου.

Ωστόσο, παρά την άποψη του ιερέα, οι πιστοί επιμένουν πως πρόκειται περί θαύματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η είδηση για τον σχηματισμό της μορφής στο πάτωμα του ναού εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας όλο το χωριό να βρίσκεται στον ιερό ναό.

Ακούστε τι λέει ο πατέρας Παναγιώτης Κανακάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.