Γιατί γράφει ο κ Νουράκης ότι η διοίκηση του δήμου Βόλβης ήταν απούσα?

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα, λέει η παροιμία, και δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά με «άρθρα» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από υποψηφίους στον Δήμο Βόλβης.

Για παράδειγμα το «άρθρο» του κ. Νουράκη, (υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του κ. Στοίτσα), που δημοσιεύθηκε στο προπαγανδιστικό τους ιστολόγιο με τίτλο «Ένα αχρείαστο χρέος! Του Κ.Νουράκη (υποψήφιου δημοτικού συμβούλου)» (δείτε το ΕΔΩ)

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Νουράκης
“Το 2016 οι δήμοι της Θεσσαλονίκης προμηθεύτηκαν απορριμματοφόρα συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000.
Όταν παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης είχε αναφέρει:
«Δικαίωση αγώνα.Ένας ακόμη αγώνας, μια ακόμη προσπάθεια τεσσάρων και πλέον χρόνων, έφεραν αποτέλεσμα που μας δικαίωσε πλήρως. Στον αρχικό σχεδιασμό του ΈΣΠΑ δεν προβλεπόταν χρηματοδότηση των δήμων μας για την αγορά απορριμματοφόρων. Η τεκμηριωμένη πρόταση μας και ο επίμονος αγώνας μας είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τους δήμους της πόλης της Θεσσαλονίκης για την αγορά νέων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απορριμματοφόρων, φορτηγών, κ.α.»
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο δήμος Βόλβης και η σημερινή του διοίκησή του, εννιά(9) χρόνια τώρα ήταν απούσα από την διεκδίκηση χρηματοδότησης για την προμήθεια απορριμματοφόρων. ΄Ήταν απούσα από προτάσεις. Ήταν απούσα από αγώνα για το καλό του δήμου και των δημοτών της και ανίκανη να προμηθεύσει το δήμο με απορριμματοφόρα όπως έκαναν οι άλλοι δήμοι της Θεσσαλονίκης.”

Προφανώς του διαφεύγουν (?) του κ. Νουράκη μερικά πράγματα.

Πράγματι υπήρχε η σχετική πρόταση και η σχετική προκήρυξη για την προμήθεια απορριμματοφόρων ….ΑΛΛΑ… ή του διέφυγε κάτι του κ. Νουράκη, ή δεν το έψαξε καθόλου.

Η φωτογραφική προκήρυξη αφορούσε τους παρακάτω συγκεκριμένους δήμους:

  • Δήμος Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη, Τριανδρία)
  • Δήμος Καλαμαριάς
  • Δήμος Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Πεύκα, Συκιές)
  • Δήμος Παύλου Μελά (Νέα Ευκαρπία, Πολίχνη, Σταυρούπολη)
  • Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο-Νέο Κορδελιό, Εύοσμος)
  • Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αμπελόκηποι, Μενεμένη)
  • Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία)

Μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη για Βελτίωση και αντικατάσταση δημοτικών οχημάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ΕΔΩ

Επίσης υπήρχε και η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η οποία ΚΑΛΟΥΣΕ τους συγκεκριμένους παραπάνω δήμους

Γιατί λοιπόν γράφει ο κ Νουράκης ότι η διοίκηση του δήμου Βόλβης ήταν απούσα? Απούσα από συγκεκριμένα προγράμματα που αφορούσαν το 2012 συγκεκριμένους δήμους?

Δεν θα ασχοληθούμε με το αν είναι ηθικό και επιτρεπτό να χρησιμοποιεί κανείς παραπλανητικά δημοσιεύματα για να πετύχει τον σκοπό του και να εκλεγεί πάση θυσία δημοσιεύοντας αναλήθειες για λόγους εντυπωσιασμού και υφαρπαγής ψήφων.

Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο κόσμος μόνος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.