Προεκλογικός αγώνας… για λίγους στον δήμο Βόλβης

Την ώρα που ο νυν δήμαρχος Βόλβης ανακοινώνει ένα ένα τα στελέχη του για τις εκλογές του Μαΐου, οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Μόνον ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα, φαίνεται να κινείται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς στον δήμο Βόλβης αυτή την περίοδο, καθώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι σε διαδικασία συνεννοήσεων και σταδιακής κατάρτισης ψηφοδελτίων.

Ο κ. Διαμαντής Λιάμας ως επικεφαλής της παράταξης «Βόλβη Μπροστά», έχει αρχίσει από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου να ανακοινώνει σχεδόν σε ημερήσια βάση κι έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, δείχνοντας ότι παραμένει το ισχυρό φαβορί για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τις 14 Ιανουαρίου, όταν άρχισαν να ανακοινώνονται τα νέα στελέχη, ήδη είχαν προσχωρήσει στην παράταξή του τέσσερα στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Βασίλης Κυριακού, Θανάσης Κωστούδης, Αναστασία Ιορδανίδου, Γιάννης Φωτιάδης), ενώ οι 15 από τους 22 προέδρους των τοπικών κοινοτήτων έχουν εκλεγεί με την παράταξη του νυν δημάρχου και θα παραμείνουν μαζί του. Μέχρι σήμερα ο κ. Λιάμας έχει ανακοινώσει επιπλέον 15 στελέχη του ψηφοδελτίου του: Χρήστος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κυριακού, Γιώργος Κοκορέντζας, Θανάσης Λεων. Παντσάκης, Βαγγέλης Μητσόπουλος, Στέλλα Σαλέπη, Δέσποινα Μπακογλίδου Γούτα, Αθανάσιος Καλιαρίνης, Ζάχος Ανδρέας, Κορνηλία Αλμαλόγλου Ταλιάκα, Κυριακή Τσουραλάκη Κυπαρίσση, Μαγδαληνή Λαφαζάνη, Θεοχάρης Καρακεχαγιάς, Αθανάσιος Ασημώνης, Απόστολος Πεκρίδης.

Ο κ. Δημήτρης Στοΐτσας, που είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Δήμος Βόλβης Τόπος να Ζεις», μπορεί προς το παρόν να μην κινείται έντονα, όμως συμπράττει με τον κ. Γιώργο Νανάκο, παρότι ο τελευταίος φημολογούταν ότι επρόκειτο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, δημιουργώντας έτσι οι δυο τους έναν νέο συνδυασμό με την ονομασία «ΒΟΛΒΗ Ισχυρός Δήμος». Έχουν δε προγραμματίσει την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Απολλωνία.

Ο κ. Ιωάννης Βαλερής, δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος με την παράταξη «Τα Πάντα για τη Βόλβη». Είναι από τους υποψήφιους που έχουν αρχίσει τη στελέχωση των συνδυασμών τους. Ο κ. Βαλερής κινείται ήδη προεκλογικά και έχει ανακοινώσει τους: Φιλιώ Αργυράκη, Ελένη Ταρατσίδου, Κυριακή Ταμαλαλίδου και Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη.

Ο κ. Βασίλης Ζωγράφος με την παράταξη «Όλοι Μαζί Μπορούμε – Δήμος Βόλβης», διατέλεσε αντιδήμαρχος στο παρελθόν, επίσης δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, όμως συμπράττει με την παράταξη «Μένουμε δήμο Βόλβης» και προς το παρόν ακολουθεί κοινή πορεία (κοινές καταθέσεις ερωτήσεων, κοινές παρεμβάσεις) με την παράταξη του Θεοχάρη Ελευθεριάδη, «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Συνεργασίας». Θα είναι και δυο υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο και αν εκλεγούν θα μοιράσουν την θέση του δημάρχου (ανά δύο έτη ο καθένας). Πάντως ο κ. Ελευθεριάδης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Στοΐτσα το 2014.

Υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι η κ. Βασιλική Πολυζωίδου, που ήταν επίσης υποψήφια και στις εκλογές του 2014 και είναι δημοτική σύμβουλος. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που είναι πάγια τακτική των υποψηφίων δημάρχων με τη στήριξη του ΚΚΕ αυτή την περίοδο.

Διαμόρφωση κειμένου: volvipress.gr

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.