Στον… “πάγο” μέχρι νεωτέρας τα νέα διόδια και στην Ασπροβάλτα

Άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει ο νέος σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαραίτητη ΚΥΑ.

“Εμείς από τις αρχές Οκτωβρίου είμαστε έτοιμοι, αλλά για να λειτουργήσει ο σταθμός χρειάζεται ΚΥΑ, την οποία πρέπει να υπογράψουν οι δυο αρμόδιοι υπουργοί”, δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της “Εγνατία Οδός ΑΕ” κ. Απόστολος Αντωνούδης. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, από την στιγμή που θα υπογραφεί η ΚΥΑ, μέσα σε 4 ημέρες θα αρχίσει να λειτουργεί ο σταθμός.

Την ίδια ώρα, έτοιμος να λειτουργήσει είναι ο σταθμός στην Ασπροβάλτα, ενδεχομένως μάλιστα να λειτουργήσει και πιο νωρίς από αυτόν του Ωραιοκάστρου, όπως εκτίμησε ο κ. Αντωνούδης.

Σε ότι αφορά το σταθμό στο Στρυμονικό Σερρών αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2019, ενώ οι σταθμοί σε Σιάτιστα και Αρδάνιο υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν να κατασκευάζονται μέσα στο Δεκέμβριο του 2018 και αναμένεται να είναι έτοιμοι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2019.  Την άνοιξη του 2019 εξάλλου αναμένεται να είναι έτοιμοι και όλοι οι πλευρικοί σταθμοί. Σημειώνεται πάντως ότι νέοι αυτοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα καταργηθούν όταν τεθεί σε λειτουργία το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό η διέλευση από τα διόδια Ωραιοκάστρου θα κοστίζει 0,40 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα αυξηθεί στα 0,70 ευρώ.

Αύξηση διοδίων

Υπενθυμίζεται ότι στα διόδια της Εγνατίας Οδού θα ισχύσουν αυξήσεις από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019.“Μέχρι το τέλος του 2018 το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι στα 3 λεπτά και μετά θα πάμε στα 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο. “Εκεί είναι υπό την αίρεση της έγκρισης της ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία δεν διαφωνεί στα 5 λεπτά αλλά έχει βάλει ένα ζήτημα σύνδεσης της χρέωσης των αυτοκινήτων ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων. Αυτό το ζήτημα είναι άλυτο ακόμα και στην Ευρώπη και σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη είναι αρκετά δύσκολο να επιλυθεί. Επί του παρόντος ασχολείται το αρμόδιο υπουργείο με το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο η λύση εκτιμάται ότι θα προκύψει μέσα στον μήνα ή τον επόμενο.

typosthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.