ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Xάμιλτον ζήτησε συγγνώμη από τον Άλμπον

Ο oδηγός της Mercedes ανέλαβε την ευθύνη της σύγκρουσης με τη Red Bull

Το πρώτο 1 – 2 για τη Red Bull μετά το Γκραν Πρι Μαλαισίας του 2016 αποτράπηκε εξαιτίας μίας προσπάθειας προσπέρασης του Χάμιλτον στον Άλμπον, για την οποία ζήτησε συγγνώμη μετά τον αγώνα ο εφετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

Ο Άλμπον είχε αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο προσπέρασης στη στροφή Bico do Pato, όμως μπήκε μέσα στη στροφή ακολουθώντας τις σωστές αγωνιστικές γραμμές. Ωστόσο ο Χάμιλτον χώθηκε αμέσως στον κενό χώρο και χτύπησε τη Red Bull του Άλμπον που στριφογύρισε στην πίστα. Ετσι έγιναν στάχτη τα όνειρα του Άλμπον για το πρώτο του βάθρο, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος με σοβαρό ενδεχόμενο όμως να τιμωρηθεί και να βρεθεί πιο πίσω.

Ο οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε το λάθος του και δήλωσε ότι «θέλω να πω μία μεγάλη συγγνώμη στον Άλεξ. Επιχείρησα έναν ελιγμό. Το κενό υπήρχε εκεί, όμως τελικά το έκλεισε. Είναι απολύτως δική μου ευθύνη».

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε ότι εκνευρίστηκε με τον εαυτό του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να συγκρούομαι ποτέ με κανέναν. Σήμερα πήρα ρίσκα και εμβόλισα από την εσωτερική τον Άλμπον, που έκανε καλή δουλειά. Λυπάμαι.»

Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της Formula 1, Αλεξάντερ Βουρτς και σχολιαστή αγώνων στο αυστριακό κανάλι ORD, το περιστατικό του Χάμιλτον με τον Άλμπον είναι πανομοιότυπο με εκείνο του Μάγκνουσεν με τον Ρικιάρντο για το οποίο είχε τιμωρηθεί ο Αυστραλός. Ο Βουρτς τόνισε ότι οι αγωνοδίκες θα πρέπει να εφαρμόσουν και εδώ με τον ίδιο τρόπο τους κανονισμούς και εφόσον τιμωρηθεί ο Χάμιλτον, θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Σάινθ με McLaren.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X
X