ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αλήθειες που λέει η βαθμολογία της F1

Για μία ακόμα χρονιά η Mercedes έχει το πάνω χέρι

Στο ξεκίνημα κάθε αγωνιστικής σεζόν ονειρευόμαστε μάχες και κόντρες μέχρι τέλους για την κατάκτηση των παγκόσμιων τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές. Χρόνια τώρα όμως, αυτά τα όνειρα χάνονται νωρίς.

Για μία ακόμα χρονιά η Mercedes έχει το πάνω χέρι – φέτος με πιο επιβλητικό από ποτέ τρόπο. Η γερμανική ομάδα μετράει επτά νίκες σε επτά αγώνας, άσχετα με το αν η τελευταία ήταν αμφιλεγόμενη λόγω της ποινής που δέχθηκε ο Sebastian Vettel.

Κι αυτή η κυριαρχία, που εκτός από τις 7 νίκες περιλαμβάνει ακόμα πέντε 1-2 κι άλλες τόσες pole positions, αποτυπώνεται πλήρως στον βαθμολογικό πίνακα. Εκεί όπου μετά το ένα τρίτο των φετινών αγώνων, τα ασημί βέλη απολαμβάνουν ήδη προβάδισμα 123 πόντων από τη Scuderia Ferrari.

Το ευτύχημα για τους Ιταλούς είναι πως η Red Bull Racing τρέχει ουσιαστικά με… έναν μόνο ταύρο αφού ο Pierre Gasly απογοητεύει και η πλειοψηφία των 124 βαθμών, έχει έρθει διά χειρός Max Verstappen. Αλλιώς εκεί θα είχαμε μεγάλη μάχη.

Αντίστοιχη αυτής που καλά κρατεί για τις θέσεις 4 έως 9. Το λεγόμενο «midfield» όπου οι διαφορές είναι μικρές και οι ισορροπίες αλλάζουν αγώνα με τον αγώνα. Μόλις 17 βαθμοί χωρίζουν έξι ομάδες!

Ωστόσο, το γεγονός πως η τέταρτη McLaren έχει σχεδόν το ένα δέκατο των βαθμών της Mercedes, καταδεικνύει πως φέτος όχι μόνο δεν έκλεισε η ψαλίδα από το Top3 αλλά μάλλον μεγάλωσε κιόλας.

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

newsauto.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X
X