ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Άγρια καταδίωξη ακτιβιστών από κυνηγούς (vid)

Ξήλωναν «μηχανάκια» και δέχθηκαν επίθεση

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 14ης Σεπτεμβρίου. περίπου στις 1.00 π.μ., μια ομάδα θυμωμένων κυνηγών απειλούσε και επιτέθηκε σε τέσσερις Κύπριους εθελοντές του CABS. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Κάμπου, όπου το CABS διεξάγει μια σημαντική επιχείρηση κατά της λαθροθηρίας και της παράνομης παγίδευσης αγρίων πουλιών.

Μετά από τηλεφώνημά τους στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, οι θηροφύλακες αρνήθηκαν να παρέμβουν, έτσι οι εθελοντές αποφάσισαν να πλησιάσουν και να αφαιρέσουν μόνοι τους τα παράνομα ηλεκτρονικά μηχανάκια. Ξαφνικά δέκα άτομα εμφανίστηκαν επί τόπου και περικύκλωσαν τους εθελοντές, ξεστομίζοντας προσβολές και θανατικές απειλές. Η αστυνομία, που καλέστηκε επί τόπου, παρέμεινε αδρανής, έστω και αν απειλές λέχθηκαν εν παρουσία τους. Ένας κυνηγός χτύπησε έναν εθελοντή στο κεφάλι, ακριβώς μπροστά από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να τιμωρήσουν αυτή τη πράξη.

Μια ώρα αργότερα, οι εθελοντές του CABS, καθώς αφαιρούσαν ακόμα ένα παράνομο ηλεκτρονικό μηχανάκι, και πάλι χωρίς την υποστήριξη από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, οι εθελοντές κυνηγήθηκαν από μια άλλη ομάδα κυνηγών, οι οποίοι προσπάθησαν επανειλημμένα τους να κλείσουν το δρόμο και να κτυπήσουν το αυτοκίνητο CABS.

«Προσπάθησαν να μας κόψουν το δρόμο πολλές φορές, με κίνδυνο να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ατύχημα. Η απερισκεψία αυτών των ανθρώπων είναι απαράδεκτη. Ταυτόχρονα, όταν αναφέρουμε παραβιάσεις του νόμου περί κυνηγιού και προστασίας της άγριας πανίδας, η αστυνομία, και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας είναι σπάνια διαθέσιμη» σχολιάζει ο Alex Heyd, Γενικός Διευθυντής του CABS.

«Σε πολλές περιοχές, ο έλεγχος της επικράτειας έχει παραδοθεί στους εγκληματίες που συνεχίζουν να παραβιάζουν τον νόμο ατιμώρητοι».

Το CABS καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εθελοντών μας και να υιοθετήσει στρατηγική μηδενικής ανοχής όσον αφορά τα εγκλήματα κατά των άγριων πουλιών στην Κύπρο. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν την εκπαίδευση και την επάνδρωση των ειδικών μονάδων, οι οποίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες καθημερινά, όλο το 24ωρο. Η ΜΚΟ προσέθεσε ότι στις Βρετανικές βάσεις, όπου η στρατιωτική αστυνομία επενδύει χρόνο και τις πληροφορίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η λαθροθηρία μειώθηκε δραστικά σε μόλις 2 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X