ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Έκλεβαν καύσιμα και προκαλούσαν ζημιές σε αυτοκίνητα

Πώς τους τσάκωσαν - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση σωρείας υποθέσεων πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε αυτοκίνητα και κλοπής καυσίμων από αυτά, φαίνεται να βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 40 και 20 ετών.

Πρόκειται για 17 υποθέσεις πρόκλησης ζημιάς και κλοπής καυσίμων από αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν στη Λευκωσία και είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από τις 9 Δεκεμβρίου 2019, μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2020. Η άκρη του νήματος για εξιχνίαση της υπόθεσης βρέθηκε λόγω της παρατηρητικότητας των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια έρευνας σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν ο 40χρονος, εντόπισαν λεκέδες από καύσιμα, στο χώρο γύρω από το σημείο ανεφοδιασμού του οχήματος.


Κορωνοϊός: Τι προνοεί το lockdown - Η Nομική πτυχή στην Κύπρο


Συγκεκριμένα, γύρω στη 1.50π.μ. χθες, μηχανοκίνητο περίπολο της Αστυνομίας, εντόπισε σταθμευμένο, σε δρόμο της Βιομηχανικής Περιοχής Λευκωσίας, ένα όχημα εντός του οποίου βρισκόταν 40χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Τα μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν έρευνα στο αυτοκίνητο, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εργαλεία τα οποία αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία. Ο 40χρονος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν επίσης λεκέδες από καύσιμα, στο χώρο γύρω από το σημείο ανεφοδιασμού του οχήματος, γεγονός το οποίο ήγειρε υποψίες στα μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με υποθέσεις κλοπής καυσίμων από αυτοκίνητα, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή. Ανακρινόμενος ο 40χρονος, φέρεται να παραδέχθηκε την διάπραξη των πιο πάνω υποθέσεων, με αποτέλεσμα εναντίον του να εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και να επανασυλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από περαιτέρω εξετάσεις, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον και 20χρονου κατοίκου Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ομορφίτας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X