ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεσπούν οι γονείς της Τοπαλούδη - «Θα έχουμε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο»

«Η δίκη είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία»

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα αναβιώσουν σε λίγες ημέρες οι σκηνές του εγκλήματος της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου με τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας να βρίσκονται στα έδρανα της πολιτικής αγωγής απαιτώντας από τη Δικαιοσύνη την καταδίκη των δύο νεαρών κατηγορουμένων.

Βιώνοντας τον χρόνιο πόνο της απώλειας της κόρης του, ο κ. Τοπαλούδης μιλά πλέον για τη δική του «ισόβια καταδίκη» και εύχεται να μη βρεθεί ποτέ ξανά κανένα παιδί στη θέση της κόρης του.

«Η δίκη είναι μια τυπική διαδικασία. Μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν θα φέρει πίσω το κοριτσάκι μας, την Ελενίτσα μας. Αυτό που είναι ουσιαστικό για εμάς είναι ότι θα έχουμε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο. Έχουν αφαιρεθεί από όλους μας, από όλη την οικογένεια, η χαρά, η δημιουργικότητα και κάθε διάθεση για οτιδήποτε. Αυτό θα είναι ισόβιο. Από εδώ και στο εξής και για όλη την υπόλοιπη ζωή μας», λέει ίδιος στη “Real News” και συνεχίζει:

«Από τη μεριά μας, όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη συμβεί σε κάποιο άλλο κορίτσι ό,τι συνέβη στην Ελένη. Πρέπει να το προσπαθήσουμε όλοι ως γονείς απέναντι στους φορείς, τους θεσμούς, το κράτος, την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία... Να προστατεύουμε με κάθε μέσο τα παιδιά μας όταν φεύγουν από την αγκαλιά της οικογένειας και πάνε να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή. Αυτός είναι ο ρόλος της ελληνικής κοινωνίας».

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας που βασανίστηκε και έχασε τη ζωή της στα χέρια των δύο κατηγορουμένων, κάνουν λόγο για «καλοστημένη οργάνωση» στο νησί «από γονείς, συγγενικά πρόσωπα, άτομα με διάφορα αξιώματα, ενδεχομένως και αιρετούς», οι οποίοι προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» εγκλήματα βιασμών, ενώ θεωρούν τους γονείς των δραστών «συνεργούς».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι δύο δράστες 20 και 22 ετών σήμερα, θα καθίσουν στο εδώλιο και θα δικαστούν, με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, αλλά και για τον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου είναι καταπέλτης και στις σελίδες του οι δικαστικοί λειτουργοί περιγράφουν με λεπτομέρειες τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η νεαρή φοιτήτρια τις βραδινές ώρες της 27ης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018, στην εξοχική κατοικία ενός εκ των κατηγορουμένων, στην περιοχή της Λίνδου.

Σε αυτό αναφέρεται ότι οι δύο δράστες «έδρασαν από κοινού και βάσει σχεδίου», την βίασαν, την γρονθοκόπησαν και την απείλησαν με μαχαίρι.

Όταν μάλιστα η φοιτήτρια αντιστάθηκε, την χτύπησαν στο κεφάλι με ένα σίδερο προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν δια στραγγαλισμού.

Η νεαρή φοιτήτρια, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, έδινε μάχη για τη ζωή της και «παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτή γυμνή στο αυτοκίνητο προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας». Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν την κοπέλα σε μια βραχώδη περιοχή του νησιού και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα. «Από την ενέργειά τους αυτή, σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην ποθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσης να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα, στο οποίο καταλυτικό ρόλο έπαιξαν στοιχεία που προέκυψαν στο στάδιο της κύριας ανάκρισης από την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων, αλλά και από το άνοιγμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Οι δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά τους επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα. Και οι δύο υποστηρίζουν πως ταλαιπωρούνται από τις ίδιες ακριβώς διαταραχές, όπως ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα κατά την παιδική ηλικία, έντονη επιθετικότητα κατά την εφηβεία, ενώ, όπως αναφέρουν, η χρήση ναρκωτικών ουσιών τους οδήγησε σε ψυχωτικές διαταραχές.

rodiaki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X