ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκαλυπτικό: Ο ΑΠΟΕΛ στα… χέρια τους

Τα θέλω των Πετρίδη Τέτι, Ντολ, καθορίζουν τις εξελιξεις

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Σημαντικές εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί από την περασμένη εβδομάδα στον ΑΠΟΕΛ, σε μια προσπάθεια της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη να ενισχύσει την τεχνική ηγεσία με τον Λούκα Χατζηλούκα.

Ο Κύπριος προπονητής έχει την μεγαλύτερη εμπειρία στο Κυπριακό Πρωτάθλημα (σε σχέση με όλους τους άλλους συναδέλφους του) και όλα εκείνα τα στοιχεία – ικανότητες, προκειμένου να βοηθήσει τους γαλαζοκίτρινους να βρουν ξανά την καλή αγωνιστική τους ταυτότητα και την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Ο Χατζηλούκας είχε αναλάβει πριν από 14 χρόνια για μικρό χρονικό διάστημα, την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ (είχε αποχωρήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς). Ξέρει τον ΑΠΟΕΛ καλύτερα από τον καθένα.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» Πρόδρομος Πετρίδης, συνδέεται φιλικά με την παλιά δόξα του Θρύλου και εκτιμά σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ικανότητες του. Τον ήθελε μάλιστα στον «Αρχάγγελο» από το Καλοκαίρι αλλά η συνεργασία δεν προέκυψε για διάφορους λόγους, με πιο σημαντικό, την αρνητική αντίδραση του τότε προπονητή.

Γιατί τώρα

Στους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη παρουσιάζοντας σε κάθε αγώνα της σοβαρά προβλήματα και αδυναμίες. Η άσχημη εικόνα που βγάζει ο πρωταθλητής, δεν συνάδει καθόλου με το ποιοτικό δυναμικό του. Τα προβλήματα και οι αδυναμίες διαπιστώθηκαν από τα τέλη Αυγούστου αλλά ο Τόμας Ντολ δεν κατάφερε ακόμα να βρει τις λύσεις και να βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει και ν’ ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες της Διοίκησης και του κόσμου της.

Στα χρόνια της κυριαρχίας τους στο Πρωτάθλημα μας και στις μεγάλες Ευρωπαϊκές τους επιτυχίες, οι γαλαζοκίτρινοι, είχαν να επιδείξουν μια σταθερή, σφριγηλή άμυνα. Τα μεγάλα τους όπλα όμως ήταν η υπεροπλία τους στα άκρα μεσοεπιθετικά και η «ατσαλένια» τους μεσαία γραμμή.

Σοβαρά αγωνιστικά... θέματα

Σε αυτό το «προβληματικό» δίμηνο, τίποτα σχεδόν δεν λειτουργεί σωστά. Η μεσαία γραμμή δείχνει πολύ αργή και μένει εύκολα εκτεθειμένη κόντρα σε γρήγορους αντιπάλους. Η οργάνωση του παιχνιδιού χωλαίνει και ως εκ τούτου η ομάδα δεν δημιουργεί εύκολα τις προϋποθέσεις για το γκολ. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα εντοπίζεται στα άκρα. Παρά το ότι ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει, με διαφορά από τις άλλες ομάδες του νησιού μας, πολύ ποιοτικούς παίκτες, η τεχνική ηγεσία «καταφέρνει» να μην τους αξιοποιεί.

Η απειθαρχία και ο «Αρχάγγελος»

Η διοίκηση Πετρίδη έχει εδώ και εβδομάδες επισημάνει, τα αίτια της δυσλειτουργίας της ομάδας, η οποία διαθέτει «πλούσιο», πολύ ποιοτικό για τα κυπριακά δεδομένα, δυναμικό και φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, ενισχύοντας την τεχνική ηγεσία με ένα καταξιωμένο στην συνείδηση του ΑΠΟΕΛίστικου κόσμου, προπονητή. Επίσης σε αυτό το διάστημα προέκυψαν θέματα πειθαρχίας ενώ το κλίμα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», δεν είναι και το καλύτερο. Αντίθετα.

Τι πρέπει ν' αλλάξει 

Παρά το ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση επί τούτου, οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, φέρνουν τον Τόμας Ντολ αλλά και το Ντομένικο Τέτι, να διαφωνούν με την πρόσληψη του Λούκα Χατζηλούκα. Ο Γερμανός μάλιστα, είναι ξεκάθαρα αντίθετος ενώ ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής δείχνει πιο διαλλακτικός αφού δεν επιθυμεί την σύγκρουση με τον εργοδότη του.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τόμας Ντολ υπέγραψε (τον Αύγουστο), διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Κύπρου μέχρι τον Μάιο του 2021 και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το δεδομένο δεν αποκλείουμε να «βάλει νερό στο κρασί του» και να δεχτεί στην τεχνική ομάδα τον Χατζηλούκα αλλά χωρίς ουσιαστικά να τον υπολογίζει. Το ίδιο έκανε και με το Νούνο Μοράις ο οποίος αναγκάστηκε να πάει (ως βοηθός προπονητής), στην ομάδα με παίκτες κάτω των 19 χρονών.

Δεν συμβιβάζεται με... τυπικό ρόλο

Όσοι όμως γνωρίζουν καλά τον Λούκα Χατζηλούκα, ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί με ένα τυπικό ρόλο στην ομάδα. Αυτή η παράμετρος, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει σε καμιά περίπτωση και ίσως οδηγήσει γρήγορα σε σύγκρουση και αδιέξοδο.

Πάντως η όποια κατάληξη του θέματος ενίσχυσης της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ με τον Λούκα Χατζηλούκα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τρίτη 29/10, δηλαδή την επόμενη μέρα του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, στο «Αμμόχωστος». Όπως επισημάναμε και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά σε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο με αρκετές προεκτάσεις. Ίδωμεν…

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT