ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θύρα 1: «353,000 Αθάνατοι Έλληνες Πόντιοι»

Ημέρα μνήμης η 19η Μαίου

Δε ξέχασαν τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα που με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Όταν φέρνουμε στην μνήμη μας την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θυμόμαστε τις σφαγές και τους εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ κατά την περίοδο 1914-1923. Τα γεγονότα αυτά κατέληξαν στην εξαφάνιση των ελληνικών κοινοτήτων από την περιοχή όπου διαβιούσαν επί τρεις χιλιετίες.

Οι Νεότουρκοι του Κεμάλ χρησημοποίησαν τις πιο απάνθρωπες μεθόδους για να επιτύχουν την εξάλειψη των Ελλήνων Ποντίων. Εφήρμοσαν βασανιστήρια όπως η πείνα και η δίψα, μεταξύ άλλων υπέβαλαν του Πόντιους σε θανατηφόρες βάναυσες πορείες μέσα στην έρημο και αν αυτά δεν επιτύγχαναν προχωρούσαν σε εν ψυχρώ δολοφονίες ή εκτελέσεις.

Στην περιοχή της Κερασούντας κάηκαν 88 χωριά, και περίπου 30.000 Πόντιοι ξεκίνησαν πεζή πορεία μέσα στον Χειμώνα προς την Άγκυρα, αναπόφευκτα το 1/4 αυτών πέθαναν καθ'οδόν.

Στην επαρχία της Αμάσειας 72.375 Έλληνες εκτοπίστηκαν και το 70% αυτών πέθανε από τις κακουχίες.

Στις 29 Μαϊου ο Κεμάλ ανέθεσε στον τσέτη Τοπάλ Οσμάν την επιχείρηση για τη διενέργεια μαζικών επιχειρήσεων κατά του τοπικού πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν οι σφαγές και οι εκτοπίσεις των Ελλήνων στη Σαμψούντα και σε 394 χωριά της περιοχής, κατοικημένα από ελληνικούς πληθυσμούς.

Μεταξύ του Φεβρουαρίου και Αυγούστου του 1920 πραγματοποιήθηκε η πυρπόληση της Μπάφρας και η μαζική εξόντωση των 6.000 Ελλήνων που είχαν σπεύσει να βρουν προστασία στις εκκλησίες της περιοχής. Συνολικά από τους 25.000 Έλληνες που ζούσαν στις περιοχές της Μπάφρας και του Ααζάμ, το 90% δολοφονήθηκαν.

Τα θύματα των πράξεων αυτών όπως αναφέρεται στην "Μαύρη Βίβλο" είναι 353.000 αδερφοί Έλληνες.

Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί ως «Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο».

Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τις κακουχίες και τα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού από τους αιώνιους εχθρούς μας. Στην ύστατη στιγμή θα είμαστε εκεί στη πρώτη γραμμή.

353.000 ΑΘΆΝΑΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΌΝΤΙΟΙ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Καμίνι...

Καμίνι...

Έτσι θα κάνουν το γήπεδο οι φίλοι του Απόλλωνα
 |  HOT SPOT