ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπεργκ: «Πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα»

Ο Νορβηγός μίλησε στην Πολωνία για τη σεζόν με την Ομόνοια

Δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Πολωνίας έκανε ο Χένινγκ Μπεργκ, που έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς και χαρακτήρισε δίκαιη πρωταθλήτρια την Ομόνοια.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ομόνοιας για:

Την έκβαση της σεζόν: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Καταφέραμε δίκαια να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο γιατί ανέλαβα την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Βελτιωθήκαμε και είμαστε μια μεγάλη ομάδα».

Το κατά πόσον θα προτιμούσε να παλέψει για τον τίτλο στο γήπεδο: «Φυσικά θα θέλαμε να παλέψουμε κανονικά. Δυστυχώς η κυβέρνηση είπε πως δεν μπορούμε να παίξουμε. Ήθελαν να διαχειριστούν το ποδόσφαιρο όπως και τους άλλους τομείς. Είναι δύσκολο για την κοινωνία, σχεδόν καταστροφικό».

Το κατά πόσον ο τίτλος είναι γλυκόπικρος: «Όχι γιατί τον αξίζαμε. Τερματίσαμε πρώτοι γιατί ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Πέρασαν πολλά χρόνια για να πάρει η Ομόνοια ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος είναι χαρούμενος αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το γιορτάσουμε μαζί τους».

Το πώς έχει η κατάσταση τώρα και τις προπονήσεις: «Είμαι στην Κύπρο και περιμένω να πάω την Νορβηγία. Δεν έχω δει την οικογένεια μου εδώ και 13 βδομάδες. Είναι μεγάλο διάστημα. Την προηγούμενη βδομάδα προπονούμασταν αλλά μετά την απόφαση οι παίκτες είναι πλέον σε διακοπές».

Τον τίτλο που θα επέλεγε ανάμεσα σε αυτόν που πήρε με τη Λέγκια ή την Ομόνοια: «Είναι διαφορετικοί. Ήταν πιο δύσκολο να πάρω το πρωτάθλημα με την Ομόνοια γιατί ανέλαβα την ομάδα σε μια άσχημη στιγμή. Στην Λέγκια πήγα όταν η ομάδα ήταν πρώτη. O τίτλος με την Ομόνοια έδωσε τεράστια χαρά στον κόσμο. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα η χρονιά. Φτάσαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου ενώ το ΑΠΟΕΛ, η ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα τα τελευταία εφτά χρόνια έμενει εκτός του θεσμού. Είχαμε πολύ σοβαρές πιθανότητες για το νταμπλ. Σκεφτείτε τι θα γινόταν. Θα ήταν τρελό. Δεν ήξερα πως η Ομόνοια ήταν τόσο δημοφιλής όταν ήρθα εδώ. Έχουμε οπαδούς παντού».

Tη διαδικασία με την οποία χτίστηκε η Ομόνοια: «Χτίσαμε ξανά την ομάδα. Το μπάτζετ μας είναι λίγο χαμηλότερο από του ΑΠΟΕΛ αλλά έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και οι παίκτες το κατάλαβαν. Έχουν καλή νοοτροπία και παρουσίασαν βελτίωση. Αυτό μας βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα γενικά είναι πολύ καλή. Όλοι συνεργάζονται».

Τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες στο ρόστερ του: «Είναι έμπειροι παίκτες οι οποίοι μας βοήθησαν».

Τη σύγκριση πολωνικού και κυπριακού πρωταθλήματος: «Είναι δύσκολο αλλά η Κύπρος στο ράνκινγκ της ΟΥΕΦΑ είναι πιο ψηλά από την Πολωνία. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το κυπριακό πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Στην Πολωνία το πρωτάθλημα πάει στην δύναμη. Εδώ είναι πιο τεχνικό και τακτικό».

Την πιθανότητα να παίξει η Ομόνοια με τη Λέγκια:  «Έχουμε πιθανότητες αν αγωνιστούμε με την Λέγκια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Κρίμα...

Κρίμα...

Σε μια σεζόν που ο Ουκρανός έκανε σπουδάια ματς
 |  HOT SPOT