top icon
Αγώνες

WRC: Η Toyota σταματά την εξέλιξη του Yaris 2021 (+video)

Όπως όλα δείχνουν, η Toyota Gazoo Racing δε θα προχωρήσει στην παρουσίαση νέου αυτοκινήτου για τη νέα χρονιά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Από τις αρχές του 2020, είχε γίνει γνωστό πως η Toyota σχεδίαζε να παρουσιάσει ένα εντελώς νέο Yaris WRC ενόψει του 2021. Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για μόνο μια σεζόν -αφού από το 2022 οι κανονισμοί θα αλλάξουν και θα περιλαμβάνουν υβριδικά αγωνιστικά- οι Ιάπωνες ήθελαν το όχημα που θα τους εκπροσωπούσε στο θεσμό, να είναι αντίστοιχο με εκείνο που βρίσκεται στην παραγωγή.

Η πανδημία του COVID-19 και οι επιδράσεις που αυτή άφησε, οικονομικά και πρακτικά, φαίνεται πως θα φέρουν αλλαγές στο σχεδιασμό της ομάδας. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, τα πάντα συνηγορούν πως η Toyota Gazoo Racing WRT θα συμμετάσχει και το 2021 με το Yaris WRC προδιαγραφών 2020, προτού μεταπηδήσει στο υβριδικού κινητήρα αυτοκίνητο, ενόψει του 2022.

Εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τους λόγους αυτής της απόφασης, ωστόσο ορισμένα γεγονότα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρές ενδείξεις. Στο καθαρά οικονομικό σκέλος, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν μειωθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού. Στο αγωνιστικό κομμάτι, με το lockdown και την απαγόρευση δοκιμών που επιβλήθηκε, η Toyota έχει εξελίξει σε μικρό βαθμό το Yaris WRC 2021, οπότε θα έπρεπε να ρισκάρει αναφορικά με την απόδοσή του, την επόμενη χρονιά. Σε αυτό, συμπληρώστε και το επιπλέον κόστος που απορρέει από την εξέλιξη, ουσιαστικά, δύο αυτοκινήτων σε δύο χρονιές, οπότε οι λόγοι γίνονται προφανείς.

Αυτές τις ημέρες, η ομάδα του Tommi Makinen πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στη Φινλανδία, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Tom Fowler είχε δηλώσει πως οι οδηγοί της ομάδας θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC 2020, ώστε να εξοικειωθούν περισσότερο με αυτό. Όπως φαίνεται, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα, καθώς η τριάδα της Toyota (Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanpera) είναι εντελώς νέα σε σύγκριση με πέρυσι και άρα, δεν έχει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο.

Πλάνα από δοκιμές του Toyota Yaris WRC 2021 πριν από μερικούς μήνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ