top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Δεν υπάρχουν φαινόμενα «ακούσιας επιτάχυνσης» στα αυτοκίνητα μας

Απαντώντας στην National Highway Traffic Safety Administration μετά τις αναφορές για φαινόμενα «ακούσιας επιτάχυνσης» των αυτοκινήτων της, η Tesla δηλώνει κατηγορηματικά σήμερα πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς οι καταγγελίες έχουν υποβληθεί με δόλο από βραχυπρόθεσμο επενδυτή, ο οποίος στοιχηματίζει στην πτώση της τιμής της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας.

Η Tesla επιχειρεί να βάλει τέλος στις συζητήσεις, στον διαδικτυακό ντόρο, αλλά και στις σχετικές καταγγελίες που φαίνεται να έχουν υποβληθεί στην NHTSA, σύμφωνα με τις οποίες τα αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας είναι πιθανό να «επιταχύνουν ακούσια» προκαλώντας σύγκρουση, η οποία δυνητικά μπορεί να επιφέρει τραυματισμό των επιβατών.

Την Παρασκευή που πέρασε, η NHTSA δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις σχετικές αναφορές στις οποίες επισημαίνεται πως οχήματα Tesla «επιταχύνουν ακούσια σε συχνότητα που υπερβαίνει εκείνη άλλων αυτοκινήτων». Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι αναφορές προέτρεπαν τον οργανισμό να ανακαλέσει όλα τα οχήματα Tesla, από το Model S και το Model X έως νεότερο Model 3, που παράγονται από το 2013.

Στη σχετική της απάντηση η Tesla δηλώνει κατηγορηματικά πως οι αναφορές είναι «εντελώς ψευδείς» και πως αυτές υποβλήθηκαν από έναν βραχυπρόθεσμο επενδυτή της εταιρείας (short-seller), ο οποίος κερδίζει μεγάλα ποσά στοιχηματίζοντας στην πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η οποία δημοσιοποιείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αυτή η αναφορά είναι εντελώς ψευδής και κατατέθηκε από έναν βραχυπρόθεσμο επενδυτή της Tesla. Εξετάζουμε κάθε περιστατικό στο οποίο ο οδηγός ισχυρίζεται ότι το όχημά του επιτάχυνε σε αντίθεση με τους χειρισμούς του και σε κάθε περίπτωση που είχαμε τα δεδομένα του οχήματος, επιβεβαιώσαμε ότι το αυτοκίνητο λειτουργούσε ακριβώς με τον τρόπο που σχεδιάστηκε. Με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο επιταχύνεται αν και μόνο αν ο οδηγός του είπε να το πράξει και επιβραδύνει ή σταματά μόνο όταν ο οδηγός πατήσει το φρένο.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ