Δευτέρα 28/01/2019 - 16:58
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μπλόκο στις Μάντρες Αμαρίου - Κινητοποίηση στο Μετόχι Ανωγείων (ΦΩΤΟ)

Από το Μετόχι Ανωγείων
Από το Μετόχι Ανωγείων

Στους δρόμους βγήκαν και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου.

Μπλόκο στήθηκε στις Μάντρες Αμαρίου από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους Πλατάνου - Μελάμπων και την Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου. Έγινε ομιλία από τον πρόεδρο του συλλόγου του Πλατάνου Κώστα Σαββάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και με πιο γρήγορους ρυθμούς τους κάνουν τη ζωή πιο επώδυνη.

Στο Μετόχι Ανωγείων έγινε δυναμική κινητοποίηση όπου συμμετείχαν κυρίως νέοι αγροτοκτηνοτρόφοι με αγροτικά μηχανήματα και έκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο των Ανωγείων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων στα Ανώγεια, Στέλιος Σταυρακάκης τόνισε με αγανάκτηση, ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει πιο μαζικά να ξεσηκωθούμε και να συντονιστούμε καλύτερα με τα άλλα μπλόκα των συναδέλφων μας της βόρειας Ελλάδας. Τα προβλήματα με γοργούς ρυθμούς επιδεινώνουν τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας. Η περιοχή όλο και ερημώνει, μας οδηγούν σε πλήρη εγκατάλειψη της γης μας με:

Τις χαμηλές τιμές του παραγωγού στο σύνολο των προϊόντων μας.

Τη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτικά και εφόδια.

Την άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώνει στο σύνολό του τις καταστροφές.

Την υψηλή φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και άλλα χαράτσια, που είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που μας απασχολούν.

Εμείς θα ξαναφωνάξουμε ότι: η αιτία αυτών των προβλημάτων βρίσκεται στη ΚΑΠ της ΕΕ και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων.

Συνεχίζουμε των αγώνα από τα Ανώγεια ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελλάδας».

Από τις Μάντρες στο ΡέθυμνοΑπό τις Μάντρες στο Ρέθυμνο