Τρίτη 29/01/2019 - 14:49
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ - ΣΟΥΡΠΗΣ

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της Μαγνησίας, στον κόμβο του Αερινού

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να βγούνε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερινού, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού - Σούρπης. Παράλληλα καλεί «τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα μας».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εσύ μαζεύεις τη σοδειά και άλλοι στην αρπάζουν!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης απευθύνουμε ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να βγούμε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερίνου, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Να αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτές οι πολιτικές υπηρετούν και στηρίζουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας: Τους εμποροβιομήχανους που, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, κατεβάζουν στα Τάρταρα τις τιμές παραγωγού σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Τα μονοπώλια που, κερδοσκοπώντας ασύστολα, ανεβάζουν στα ουράνια τις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα μας. Έχουμε ίδιο αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε λογής υπηρέτες της, έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα. Τίποτα δεν μας χωρίζει, όλα μας ενώνουν. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας.

Διεκδικούμε:

1. Αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες, του ρωσικού εμπάργκο μετά τις κυρώσεις της ΕΕ.

2. Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

3. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και αρδευτικό νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.ά., νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά., κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.

4. Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, δραστική μείωση των ασφάλιστρων. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

5. Άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε νέους αγρότες, να αρθούν οι αποκλεισμοί μικρομεσαίων αγροτών από διάφορα προγράμματα (νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά.).

6. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

7. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

8. Να αυξηθεί το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ.

9. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιού, για δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

10. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις. Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ.

11. Να σταματήσουν τα "αγροτοδικεία" και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Κανένα τρακτέρ στο χωριό! Όλοι στους δρόμους! Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!».