Παρασκευή 01/02/2019 - 12:24
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μαζική, μαχητική κινητοποίηση στην Εφορία Καρδίτσας

Από την κινητοποίηση στην Εφορία της Καρδίτσας
Από την κινητοποίηση στην Εφορία της Καρδίτσας

Μαζική, μαχητική κινητοποίηση στην Εφορία Καρδίτσας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Φλεβάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία και φορείς του νομού, ενώ στο πλαίσιό της αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με την διευθύντρια της τοπικής ΔΟΥ στην οποία επέδωσαν τα αιτήματά τους.

Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ κατήγγειλαν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που με τη μέθοδο της «τριγλωσσίας» επιχειρεί να εξαπατήσει τους αγρότες σχετικά με την επιστροφή φόρου του 2016 για το αγροτικό πετρέλαιο.

Όπως κατήγγειλαν οι αγρότες, ο μεν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αναφέρει ότι τα χρήματα έχουν δοθεί στις ΔΟΥ, η Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών, διατείνεται ότι τα χρήματα τα έχουν πάρει ήδη οι αγρότες, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καλεί τους αγρότες να μεταβούν στις ΔΟΥ για συμψηφισμό.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών ενημέρωσε επίσης ότι η διευθύντρια της Εφορίας τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, αν και όπως τους είπε έγινε επιστροφή φόρου, με συμψηφισμό το 2017, για το αγροτικό πετρέλαιο του 2015.

Ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση διεμήνυσαν ότι ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν θα περάσει και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του Μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας.