Πέμπτη 07/02/2019 - 14:41

Κινητοποίηση με τρακτέρ στην Άρτα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΦΩΤΟ)

Από την πορεία στην πόλη της Άρτας
Από την πορεία στην πόλη της Άρτας

Δυναμική κινητοποίηση στην πόλη της Άρτας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα και με τα τρακτέρ τους κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη στον οποίο κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς, που παλεύει για την επιβίωσή της, βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, η κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016», τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει πως «με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για μια ζωή με δικαιώματα, ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας».