Πέμπτη 07/02/2019 - 22:34
ΜΠΛΟΚΟ ΛΟΥΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Απέκλεισαν την ΕΟ Πρέβεζας - Ιωαννίνων μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής (ΦΩΤΟ)

Από τον σημερινό αποκλεισμό της Ε.Ο στο Λούρο Πρέβεζας
Από τον σημερινό αποκλεισμό της Ε.Ο στο Λούρο Πρέβεζας

Στην Πρέβεζα, το μπλόκο του Λούρου προχώρησε στις 7.30 μ.μ. την Πέμπτη 7 Φλεβάρη σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων, στο ύψος του μπλόκου, με τρακτέρ.

Νωρίτερα, στο χώρο του μπλόκου έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία και φορείς της Πρέβεζας. Την έμπρακτη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εκδηλώσει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας και ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας μέλος της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Διονύσης Μπαλαδήμας, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Πρέβεζας, ενώ διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης από το Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας (μέλος της ΟΓΕ). Αναφέρθηκε στα προβλήματα των φτωχών αγροτών που είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και τα γεννά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ προς όφελος των σύγχρονων μεγαλοτσιφλικάδων,των βιομηχάνων,των μονοπωλίων. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινός βηματισμός των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών και όλων των εργατών,να δυναμώνει όλο και περισσότερο μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα ανατρέψει παλιά αντιλαϊκά μέτρα,θα βάλει εμπόδια σε νέα,και ταυτόχρονα θα ανοίγει προοπτική και διέξοδο για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Επίσης, μίλησε ο Σπύρος Κλινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, καθώς και ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του ΓΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου στο Λούρο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 8 μ.μ. την Παρασκευή 8 Φλεβάρη, στο χώρο του μπλόκου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ