Παρασκευή 22/02/2019 - 09:04
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

Σύσκεψη σήμερα για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Δικαίων

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου διοργανώνουν σύσκεψη σήμερα Παρασκευή 22 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο κοινοτικό κατάστημα των Δικαίων για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας από το Κέντρο Υγείας Δικαίων συνεχώς υποβαθμίζονται. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, έχει φέρει το Κέντρο Υγείας Δικαίων σε οριακή κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι έπειτα από τη συνταξιοδότηση της παιδιάτρου, το ΚΥ έχει μείνει χωρίς αυτήν την ειδικότητα, καθώς η δεύτερη παιδίατρος που προβλέπεται από τον οργανισμό, έχει αποσπαστεί στο ΓΝ Διδυμότειχου. Κενές όμως είναι και οι θέσεις του οδοντιάτρου από το 2013 και του μικροβιολόγου από το 2015, ενώ απουσιάζει και ακτινολόγος. Επιπλέον ελλείψεις υπάρχουν και στους τομείς συντήρησης και φύλαξης.

Ακόμα το αίτημα για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια, που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικου του Τριγώνου, παραμένει δυστυχώς ανεκπλήρωτο από όλες τις κυβερνήσεις.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Στέλνουμε παντού το μήνυμα "Φτάνει πια η κοροϊδία", να συντονιστούμε και να διεκδικήσουμε:

• Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.

• Να λειτουργήσει Σταθμός ΕΚΑΒ στα Δίκαια».