Πέμπτη 11/04/2019 - 13:27

Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Από την κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας
Από την κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στον κόμβο της Αμφιλοχίας παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη της Ομοσπονδίας οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε αφανισμό εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, καθώς και την ασφυκτική πίεση των γαλακτοβιομηχανιών, με βασικό πρόβλημα τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη μείωση της τιμής στο γάλα και το κρέας.

Σημειώνουν ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΑΠ της ΕΕ που αποτελεί εργαλείο για πιο γρήγορη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Με τις πλάτες της κυβέρνησης, μια χούφτα μεγαλέμποροι και μεσάζοντες κερδοσκοπούν σε βάρος τω​ν παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, στο νομό μας η κατάσταση είναι τραγική όπως φαίνεται και στην κτηνοτροφία, το καρτέλ των βιομηχάνων του κλάδου σε συνδυασμό με τις αθρόες εισαγωγές στο γάλα και το κρέας θα οδηγήσουν στον αφανισμό τους κτηνοτρόφους. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από την πλούσια πείρα τους, να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν».

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και συνάντηση με τη διεύθυνση όπου απαιτήθηκε άμεσα η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.