Τετάρτη 04/12/2019 - 18:10
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Καλεί τους αγρότες σε συμμετοχή στη σύσκεψη την Κυριακή για τη ΛΑΡΚΟ

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνεται την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στη Λάρυμνα, για τη ΛΑΡΚΟ, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες έχουν κάθε συμφέρον να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΛΑΡΚΟ, γιατί οι εργάτες εκεί είναι οι βασικοί αποδέκτες των προϊόντων που παράγουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά το θανατηφόρο ατύχημα-έγκλημα πληθαίνουν οι φήμες για τη μεθόδευση από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος ή κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ.

Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο ατύχημα σαν πρόσχημα, φαίνεται ότι μπήκαν μπροστά στην υλοποίηση των σχεδίων των βιομηχάνων και της κυβέρνησης για τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ με οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη επιλεγεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής και του νομού έχουν χρέος να απαιτήσουν τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να ριχθεί βορά στα σαγόνια των καπιταλιστών διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων της.

Το Σωματείο Μετάλλου της περιοχής καλεί σε ανοιχτή - πλατιά σύσκεψη - συγκέντρωση όλους τους φορείς του νομού και το λαό της περιοχής προκειμένου να συζητηθεί αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να καταρτιστεί πλαίσιο διεκδικήσεών τους.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στον κινηματογράφο «Ίλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι απλά μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας. Είναι μεταλλευτική και μεταλλουργική εταιρεία που αξιοποιεί κομμάτι του εθνικού ορυκτού πλούτου (σιδηρονικελιούχα μεταλλεύματα) και παράγει σιδηρονικέλιο στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι χρεωμένη και ότι δεν μπορεί άλλο να πληρώνει ο λαός δεν ευσταθούν. Η ΛΑΡΚΟ ουσιαστικά χρωστάει μόνο στη ΔΕΗ, που είναι η ίδια μέτοχος-ιδιοκτήτης της ΛΑΡΚΟ και έχει φορτώσει τη ΛΑΡΚΟ με τιμολόγιο ρεύματος/KW δυσανάλογα μεγαλύτερο από την τιμή που χρεώνει σε καπιταλιστές βιομήχανους (Μυτιληναίος) κλπ. Όλο αυτό που γίνεται είναι στο πλαίσιο των πολυσυζητημένων αναδιαρθρώσεων, δηλαδή ξεπουλήματος των πάντων σε καπιταλιστές που έχουν τροχίσει τα δόντια τους για να ρημάξουν τον υπόγειο φυσικό πλούτο της χώρας είτε αυτός λέγεται υδρογονάνθρακες, φυσικό αέριο, είτε ορυκτός πλούτος.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας έχουν κάθε συμφέρον να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΛΑΡΚΟ, γιατί οι εργάτες εκεί είναι οι βασικοί αποδέκτες των προϊόντων που παράγουμε. Η ζωή τους και η ζωή μας είναι συναρτημένες. Έχουμε κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια. Δεν κλείνουμε τα μάτια στο "κάτεργο" που έχει φτάσει να είναι σήμερα η ΛΑΡΚΟ.

Έχουμε κάθε λόγο να οικοδομήσουμε κοινή πάλη για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας και συνολικά του τρόπου ζωής των οικογενειών μας.

Η ενότητα της πάλης μας θα φέρει θετικά αποτελέσματα».