Σάββατο 08/06/2019 - 23:00

Κοροϊδία και εκβιασμός στους συμβασιούχους του Δημοσίου

Με περίσσιο θράσος, βγήκε την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι είναι τάχα κάποιοι «ακραίοι, συντηρητικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες» αυτοί που «έφτασαν να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα», ενθαρρυμένοι, όπως είπε, από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την επικράτηση της ΝΔ. Απογειώνοντας την πρόκληση, ισχυρίστηκε ότι τέτοιο θέμα είχε να τεθεί από το 2014, «πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα».Μιλάμε βέβαια για απροκάλυπτη κοροϊδία:

-- Οι απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο ήταν και παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, είναι η διαρκής άθλια πραγματικότητα σε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως ήταν και στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους που πετάχτηκαν στο δρόμο, οι χιλιάδες «ευέλικτοι» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που μένουν άνεργοι κ.ο.κ.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ, αγκαζέ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μόλις πριν από λίγους μήνες απέρριψαν «πανηγυρικά» την πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή εκατοντάδες συνδικάτα του δημόσιου τομέα, ζητώντας την κατάργηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που πατώντας στο αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της γενίκευσε την «ευέλικτη» εργασία σε όλο το Δημόσιο, με χιλιάδες συμβασιούχους, επικουρικούς, αναπληρωτές, εργολαβικούς εργαζόμενους. Ένα μεγάλο μέρος τους απασχολείται με αυτό το καθεστώς για πάρα πολλά χρόνια στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και προφανώς κανένα θέμα απολύσεων δεν θα υπήρχε αν είχαν προσληφθεί με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας...

Όμως οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όλων των αστικών κομμάτων διαχρονικά, ανάλογα με τις ανάγκες του αστικού κράτους και των καπιταλιστών, θρέφουν τις στρατιές συμβασιούχων γιατί αποτελούν φθηνή εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, γιατί γίνονται ευκολότερα αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμών για να τους αρπάξουν την ψήφο. Αυτό κάνουν και τώρα, γι' αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τους «μαυρίσουν», όπως τους αξίζει!