Τετάρτη 28/08/2019 - 13:30

Ας ρωτήσουν...

Mε αφορμή την 23η Αυγούστου, που γίνεται προσπάθεια από την ΕΕ να καθιερωθεί ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», «ξύπνησε» ο αντικομμουνισμός της ΔΑΠ, οργανώσεις της οποίας δημοσίευσαν μια απαράδεκτη αφίσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ταυτίζει το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Η άθλια αφίσα της ΔΑΠ

Μπορούν αυτήν την αφισούλα να τη δείξουν στους συγγενείς των εκατομμύριων θυμάτων του φασισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Και αν δεν ξέρουν τι εννοούμε ας μάθουν για την Κοκκινιά και τον Χορτιάτη, το Δίστομο και το Κούρνοβο, τα Καλάβρυτα και την Κάνδανο, το Δουργούτι και την Καλογρέζα και όλα τα μέρη της χώρας μας που μάτωσαν από τη ναζιστική θηριωδία. Ας ρωτήσουν... Όλο και κάποιον συγγενή θα έχουν που έζησε, έμαθε και μάτωσε από τη ναζιστική κατοχή.

Καταλαβαίνουμε ότι ζητάμε πολλά από τη ΔΑΠ, αλλά λίγη Ιστορία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αυτή η Ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό. Τα 20.000.000 νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης θα θυμίζουν πάντα την τεράστια προσφορά του πρώτου εργατικού κράτους στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Δεν ξέρουμε εάν την έμπνευση την πήραν από τα πρότυπά τους (Μακάρθι, Τρούμαν κ.λπ.), που μακέλεψαν τους λαούς όλου του κόσμου ή από διάφορα στελέχη της κυβέρνησής τους, σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι ακόμα και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν τόλμησαν να ψηφίσουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο της ΕΕ το 2006, μεταξύ των οποίων και ο «αγαπημένος» τους πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

Η ανωτερότητα του σοσιαλισμού απέναντι στο σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που υπερασπίζονται, είναι αμείλικτη. Ακόμα και σήμερα οι λαοί των χωρών που γνώρισαν το σοσιαλισμό απαντούν σε έρευνες θετικά γι' αυτόν, με μεγάλα ποσοστά, νοσταλγούν, αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν. Ο σοσιαλισμός είναι το μόνο σύστημα που πέτυχε να λύσει τα προβλήματα που η σημερινή νεολαία αντιμετωπίζει, της ανεργίας, της κακοπληρωμένης δουλειάς, της δωρεάν, ποιοτικής και αναβαθμισμένης Υγείας και Παιδείας, έθεσε την κοινωνία και τον άνθρωπο σε νέα βάση.

Κλείνοντας, τους θυμίζουμε τα λόγια του συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ: «Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό,τι μπορεί ποτέ να πληρώσει». Αν δεν ξέρουν τον Χέμινγουεϊ μπορούν να γκουγκλάρουν, αν πάλι δεν υπολογίζουν τους εαυτούς τους ανάμεσα σε αυτούς που αγαπούν την ελευθερία, δικό τους πρόβλημα...