Σάββατο 28/03/2020 - 12:23
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ανακοίνωση για τους φίλους του δρομικού κινήματος σχετικά με τον κορονοϊό

Σε ανακοίνωσή του για τους φίλους του δρομικού κινήματος σχετικά με τον κορονοϊό, ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι του δρομικού κινήματος,

Στις σημερινές δύσκολες στιγμές λόγω της επιδημίας κορονοϊού δεν παύουμε να σχεδιάζουμε για την συλλογική ενδυνάμωση του δικαιώματος της σωματικής άσκησης, της φυσικής αγωγής, του αθλητισμού πόσο μάλλον στην εποχή μας με το σύνολο των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Συνιστούμε στα μέλη και τους φίλους μας στο πλαίσιο των ιατρικών οδηγιών της ατομικής και συλλογικής υγιεινής ο καθένας, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, να συνεχίσουν να ασκούνται πρώτα στο σπίτι τους με ασκήσεις ανάλογες μυϊκής ενδυνάμωσης αλλά και στους γύρω ορεινούς όγκους που διαθέτει η περιοχή μας σε κατάλληλες ώρες για τον καθένα και με τις προϋποθέσεις των μέτρων κυκλοφορίας που προβλέπονται.

Επίσης, απαιτούμε από την πολιτεία: να στελεχώσει με προσωπικό και εξοπλισμό τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας), ΙΚΑ που υπάρχουν σε κάθε Δήμο, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, να πάρει μέτρα για να αποσυμφορηθούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και χώροι δουλειάς και βέβαια σε καμία περίπτωση να μην αποτελέσει αφορμή η κατάσταση με την επιδημία ώστε να μπουν τα ίδια τα δικαιώματα μας σε καραντίνα.

Είμαστε όλοι μαζί με υψηλό φρόνημα. Θα επανέλθουμε πιο αποφασισμένοι, πιο ορεξάτοι, πιο δυνατοί. Σε χρονοδιάγραμμα που θα επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανέλθουμε στην διενέργεια εκλογών που αναβάλαμε λόγω της έκτακτης κατάστασης».