Πέμπτη 10/12/2015 - 17:10
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Την πρώτη θέση του ομίλου αναζητά ο Ολυμπιακός

Χωρίς τους Σπανούλη και Λοτζέσκι, αλλά με τον νεοαποκτηθέντα Σον Τζέιμς, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21.30) τη Λιμόζ στη Γαλλία, αναζητώντας τη νίκη που θα του επιτρέψει να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στην Ευρωλίγκα. Οι Γάλλοι δίνουν τον τελευταίο αγώνα τους μπροστά στο κοινό τους, στη διοργάνωση, καθώς έχουν ήδη αποκλειστεί και το μοναδικό κίνητρό τους είναι να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι τους φιλάθλους τους.

Εφόσον, ο Ολυμπιακός νικήσει εκτός έδρας, θα περιμένει χωρίς άγχος την Αναντολού Εφές, τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπράιαντ Ντάνστον, στο ΣΕΦ, την Παρασκευή, 18 Δεκέμβρη, όταν και «πέφτει η αυλαία» της Α' φάσης.

Την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη πάση θυσία επί της Ζιέλονα Γκόρα (21.45), στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την πρόκριση, από τον 3ο όμιλο, στη φάση των «16».

Η νίκη της Ζιέλονα Γκόρα επί της Λοκομοτίβ στη Ρωσία δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», μετά τη νίκη του επί της Μπαρτσελόνα, κάτι που θέλουν να πετύχουν μεθαύριο, στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην πολωνική ομάδα, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (4 νίκες - 4 ήττες), η οποία έχει δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη με την πρωτοπόρο του ομίλου Μπαρτσελόνα (6 νίκες - 2 ήττες, όπως και η Λοκομοτίβ).

Μια 3η διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να πανηγυρίσει την παρουσία στο Top-16, χωρίς να χρειάζεται να …καρδιοχτυπήσει για να μάθει τι θα συμβεί στη 10η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν αγωνίζεται στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.